Міліція затримала члена НМПУ з Донецька

2 Червня 2010
13247
2 Червня 2010
12:12

Міліція затримала члена НМПУ з Донецька

13247
Міліція затримала члена НМПУ з Донецька

2 червня зранку на станції метро «Вокзальна» в Києві міліція затримала члена Незалежної медіа-профспілки України з Донецька Максима Абрамовського. Цю інформацію ТК підтвердив колега пана Абрамовського Тимофій Златкін, який у момент затримання був із ним разом.

 

За його словами, вони якраз входили в приміщення станції метро «Вокзальна», де їх уже чекали міліціонери, які затримали Максима Абрамовського. «Ми вже більше години чекаємо під дверима міліції. Звідти - ні слуху, ні духу. Запитуємо про підстави для затримання, вони кажуть, що проводиться акція "Антитерор". Ніяких посвідчень на наші прохання ніхто не пред'являє», - розповів він ТК.

 

Тимофій Златкін також додав, що Максим Абрамовський встиг йому зателефонувати і повідомити, що його б'ють. Після цього зв'язку із затриманим немає.

 

Керівник центру громадських зв'язків головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук повідомив ТК, що підставою для затримання Максима Абрамовського став газовий пістолет. «Він зараз перебуває на допиті у кімнаті міліції. Мені вже дзвонили журналісти і говорили про те, що його катують. Я цю інформацію спростовую. У нього було знайдено газовий пістолет, і зараз з'ясовують, чи має він відповідний дозвіл. Є підозра, що це пістолет перероблений з газового на травматичний. Зараз розберуться і його відпустять», - сказав він.

 

Головний спеціаліст ЦГЗ ГУ МВС у місті Києві Олександр Радкевич уточнив, що газовий пістолет перероблений на інший засіб. «Газовий пістолет, на який він має дозвіл, чи то він, чи йому переробили на інший засіб: у магазині є різні набої. Тепер цей пістолет буде вилучено і направлено на експертизу, а Абрамовського - відпустять до результатів експертизи. Якщо дійсно буде встановлено, що пістолет перероблений  буде прийняте відповідне рішення», - повідомив він.

 

За словами пана Радкевича, працівники охорони метрополітену постійно проводять рейди, їздять по потягах, проводять оперативно-розшукові засоби по виявленню злочинців та кишенькових крадіїв. «Абрамовського затримали о 10.50 у вестибюлі на станції метро "Вокзальна". Коли він заходив до метро, представник міліції підійшов, представився, показав посвідчення і вони пройшли в кімнату міліції у присутності двох понятих. Жодних спецзасобів до нього не застосовувалось», - уточнив він.

 

Як повідомляла ТК, півтора роки тому Максим Абрамовський був побитий донецькою міліцією. У Донецьку Абрамовський відомий не як журналіст, а як PR-фахівець.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13247
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
киевлянка
5096 дн. тому
И что с того что он с Донецка? Или типа журналист? Теперь он быдет среди моих друзей и родственников с пистолетом ходить? Почему его не посадили? Я готова отказаться от всех журналистских благ, потому что ето уже похоже на маразм. Мы становимся ненавистны своим гражданам хуже чем нардепы!
киянин
5096 дн. тому
33 рік ходить по Україні...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду