Журнал Time Out виграв суд у скульптора Олега Пінчука

19 Вересня 2008
14386
19 Вересня 2008
18:10

Журнал Time Out виграв суд у скульптора Олега Пінчука

14386
Журнал Time Out виграв суд у скульптора Олега Пінчука
17 вересня Апеляційний суд міста Києва відхилив скаргу скульптора Олега Пінчука журнал на рішення Шевченківського районного суду міста Києва щодо його позову до журналу Time Out. Про це «Детектор медіа» повідомили в редакції журналу.
 
Шевченківський районний суд ухвалив своє рішення ще 27 травня 2008 року. Претензії Олега Пінчука до видання стосувались репліки у статті редактора розділу «Мистецтво» журналу Time Out Олексія Титаренка. Дослівно цитата, що вийшла у номері від 21 березня, була така: «При этом, скажем, Олег Пинчук, с которым он (Бевза О.П.) начинал в окрестностях фонда Сороса, ушел в оголтелую арт-коммерцию, Бевза же счастливо вырулил в серьезную живопись, за которую ни перед кем не стыдно».
 
Олег Пінчук сприйняв вислів «оголтелая арт-коммерция» як образливий для себе і зажадав від журналу компенсації моральної шкоди та шкоди, завданої діловій репутації, 20 тисяч гривень. Суд відхилив вимоги позивача, визначивши наведену цитату як оцінкове судження, що не підлягає доведенню. Після цього Олег Пінчук оскаржив це рішення в Апеляційному суді.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14386
Теги:
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
искусствовед
5704 дн. тому
Видимо, доходы от "творчество" у Пинчука уменьшились, поэтому он решил перейти к другому виду бизнеса - судться с прессой. Рад, что суд обломал его амбиции.
маленькие радости
5704 дн. тому
Слушайте, никогда еще не была так рада за журнал Time Out! Дешёвку эту недоокультуренную, вроде ПинчуковПоярковыхКлименко, давно пора исключить из медийного оборота.
5706 дн. тому
И когда это осадчая брала интервью у пинчкка? У Виктора помним, у Олега что-то нет.
п
5707 дн. тому
Фи, Пинчук. Некрасиво. Заставить через суд себя любить хочешь? Привык к интервью с Катей Осадчей? Ан нет. Привыкай и к критике.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду