detector.media
19.09.2008 18:10
Журнал Time Out виграв суд у скульптора Олега Пінчука
17 вересня Апеляційний суд міста Києва відхилив скаргу скульптора Олега Пінчука журнал на рішення Шевченківського районного суду міста Києва щодо його позову до журналу Time Out. Про це «Детектор медіа» повідомили в редакції журналу.
 
Шевченківський районний суд ухвалив своє рішення ще 27 травня 2008 року. Претензії Олега Пінчука до видання стосувались репліки у статті редактора розділу «Мистецтво» журналу Time Out Олексія Титаренка. Дослівно цитата, що вийшла у номері від 21 березня, була така: «При этом, скажем, Олег Пинчук, с которым он (Бевза О.П.) начинал в окрестностях фонда Сороса, ушел в оголтелую арт-коммерцию, Бевза же счастливо вырулил в серьезную живопись, за которую ни перед кем не стыдно».
 
Олег Пінчук сприйняв вислів «оголтелая арт-коммерция» як образливий для себе і зажадав від журналу компенсації моральної шкоди та шкоди, завданої діловій репутації, 20 тисяч гривень. Суд відхилив вимоги позивача, визначивши наведену цитату як оцінкове судження, що не підлягає доведенню. Після цього Олег Пінчук оскаржив це рішення в Апеляційному суді.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY