Кольорове оформлення мікрофонів дніпропетровських телеканалів вражає вбивчою одноманітністю

18 Вересня 2008
15050
18 Вересня 2008
15:01

Кольорове оформлення мікрофонів дніпропетровських телеканалів вражає вбивчою одноманітністю

15050
Кольорове оформлення мікрофонів дніпропетровських телеканалів  вражає вбивчою одноманітністю
Здається, у дизайнерів та інших відповідальних за креатив співробітників місцевих телекомпаній, зокрема тих, в чию компетенцію входить оформлення мікрофонів, вичерпався весь творчий потенціал. Тепер що не мікрофон, то обов'язково біло-синій, ніби інших кольрів в природі не існує!
 
Це ж, зрештою, не цікаво, коли всі мікрофони виконані однаково – в біло-синіх тонах і різняться лишень цифрами або буквами – логотипами каналів: ДОДТРК, 9 канал, 11 канал, 34 канал … А якщо додати сюди всеукраїнські 5 канал та «Інтер» , то взагалі суцільний біло-синій маразм виходить : стоїть батарея мікрофонів і всі як один біло-сині! Причому і тут: логотипи обов'язково білі, а фон неодмінно синій і в жодному разі не навпаки.
 

А нові дизайн мікрофону 11 каналу та його емблема взагалі майже повністю збігаються зі стилем відповідних атрибутів «Первого» (державного) каналу Росії – ті ж самі: кольори, форма мікрофону, «одиничка», нижня біла смужка . Цікаво, чому? Це випадковий збіг чи навмисне «подражаніє»? Скоріше, враховуючи проросійську орієнтацію керівництва телеканалу та неприховану неприязнь до Президента України Віктора Ющенка, що яскраво проявляється в авторських інформаційно-аналітичних ефірах головного редактора телеканалу Бориса Васильєва , більш вірогідною видається друге…
 
От якби ж хтось здогадався замість білого нанести жовтий. І вже було б оригінальніше, веселіше та й патріотичніше. Проте, схоже, така кольорова сполука, на відміну від біло-синьої з додаванням червоного, не шанується . Сумно і некреативно.
 
Олексій Мазур
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олексій Мазур, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15050
Читайте також
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Егор Веревкин
5646 дн. тому
Все как у нас. Люди ни дня не работали на ТВ, затрагивают проблему, в которой ни бельмеса не понимают!
днепр
5686 дн. тому
Читая малых, сам мельчаешь. В продолжение Федорова о Мазуре и его передергивании фактов перефразированный Гете. Кстати, о фактах, логотип 11-го канала появился значительно раньше, чем ПР. Да и Ющенко тогда еще в бухгалтерских нарукавниках ходил.
Фёдоров Владимир
5698 дн. тому
Один умный философ когда-то сказал: "Ведь у павлинов люди видят злые, не красоту, а ноги их кривые." Это выражение полностью соответствует жизни и поведению Мазура.
:)
5699 дн. тому
Шилова, якщо це справді ти - то помовчала б... Мікрофон пошарпаний. Ну, змінити мікрофони важче ніж торгувати авто та нерухомістю... А у кого брудні ручки - не тобі оцінювати.
Шилова Виктория
5701 дн. тому
Какие все умные просто.....Делом каким нибудь займитесь умники. Ипрочь свои грязные ручонки от ДОДТРК
Олексій МАЗУР
5704 дн. тому
Відповідь Експерту. По-перше, не я тему за вуха притягую, а самі телевізійники її піднімають кожного разу, ставлячи мікрофони на стіл. Така кількість подібних один одному біло-синіх мікрофонів мимоволі впадає в очі. Отже ця замітка не від нудьгування на прес-конференціях, а від роздратування вражаючою одноманітністю дизайнерський рішень. Здавалося б, для телеканалів цілком нормально прагнути максимально відрізнятися від конкурентів – всім: як змістом програм, наповненням ефіру, якістю й оригінальністю власного телевізійного продукту, так і своєю атрибутикою – логотипами, стилем, корпоративними кольорами. В Дніпропетровську все навпаки: чим подібніше – тим краще і «біло-синє братерство» чомусь неухильно збільшується, ніби за якоюсь командою чи за чиїмось навіюванням. Як на мене, то це нездорова тенденція. Щодо Ваших оцінок Васильєва, то повністю погоджуюсь: «украинофоб и шовинистская редиска» - не мої слова, але готовий під ними підписатися. І наслідування 11-тим логотипу «Первого» - це цілковито свідомо. До речі, неукраїнськість регіонального ефіру – ще одна, справді, куди серйозніша й змістовніша, ніж у цій замітці тема, але на ній я теж неодноразово наголошував в публікаціях і на своєму персональному сайті ( http://spetskor.dp.ua ), і на «ТелеКритиці».
:)
5705 дн. тому
У ДОДТРК мікрофон зелений (видно на фото) і досить пошарпаний... Роки ідуть, нічого не змінюється
otar
5705 дн. тому
навпаки, мене приємно вразила несподівано оригінальна постановка теми)
Эксперт
5705 дн. тому
Тема притянута за уши. Автору было скучно на пресс-конференциях, вот и решил о цветах поговорить. Но есть одно "но": автор прав, что тот Васильев с днепропетровского 11 канала - украинофоб и шовинистская редиска, которой платит Пинчук, чтоб мочить Ющенко и Тимошенко.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду