detector.media
18.09.2008 15:01
Кольорове оформлення мікрофонів дніпропетровських телеканалів вражає вбивчою одноманітністю
Кольорове оформлення мікрофонів дніпропетровських телеканалів  вражає вбивчою одноманітністю
Здається, у дизайнерів та інших відповідальних за креатив співробітників місцевих телекомпаній, зокрема тих, в чию компетенцію входить оформлення мікрофонів, вичерпався весь творчий потенціал. Тепер що не мікрофон, то обов'язково біло-синій, ніби інших кольрів в природі не існує!
 
Це ж, зрештою, не цікаво, коли всі мікрофони виконані однаково – в біло-синіх тонах і різняться лишень цифрами або буквами – логотипами каналів: ДОДТРК, 9 канал, 11 канал, 34 канал … А якщо додати сюди всеукраїнські 5 канал та «Інтер» , то взагалі суцільний біло-синій маразм виходить : стоїть батарея мікрофонів і всі як один біло-сині! Причому і тут: логотипи обов'язково білі, а фон неодмінно синій і в жодному разі не навпаки.
 

А нові дизайн мікрофону 11 каналу та його емблема взагалі майже повністю збігаються зі стилем відповідних атрибутів «Первого» (державного) каналу Росії – ті ж самі: кольори, форма мікрофону, «одиничка», нижня біла смужка . Цікаво, чому? Це випадковий збіг чи навмисне «подражаніє»? Скоріше, враховуючи проросійську орієнтацію керівництва телеканалу та неприховану неприязнь до Президента України Віктора Ющенка, що яскраво проявляється в авторських інформаційно-аналітичних ефірах головного редактора телеканалу Бориса Васильєва , більш вірогідною видається друге…
 
От якби ж хтось здогадався замість білого нанести жовтий. І вже було б оригінальніше, веселіше та й патріотичніше. Проте, схоже, така кольорова сполука, на відміну від біло-синьої з додаванням червоного, не шанується . Сумно і некреативно.
 
Олексій Мазур
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY