«Українці Афігенні» знайшли собі аналітика в ґуґлі

17 Вересня 2008
12512
17 Вересня 2008
18:35

«Українці Афігенні» знайшли собі аналітика в ґуґлі

12512
«Українці Афігенні» знайшли собі аналітика в ґуґлі
19 вересня глядачі каналу ICTV зможуть побачити дебютний випуск програми «Українці Афігенні» виробництва продакшн-студії «Ледокол».
 
Як розповів на прес-конференції її генеральний директор Максим Бахматов, проект є спробою з гумором розповісти українцям про їхню історію. Відомий шоумен, за його словами, вирішив не відставати від брата президента Петра Ющенка, який влаштовує виставки історичних постатей, долі котрих так чи інакше пов’язані з Україною. За Бахматовим, прадавні «укри» взагалі стояли біля витоків людської цивілізації, і доводити це він збирається за допомогою «гіпертрофованої аналітики». Саму аналітичну частину на прес-конференції представляв керівник Волинського центру історичних та геофізичних досліджень «Суренж» Валентин Дем’янов. Вибір цього фахівця організатори пояснили великою кількістю посилань у Google.
 
Щоправда, у фрагментах програми, продемонстрованих журналістам, було більше сатири на життя сучасних українців. Як пояснив у коментарі «ТК» Максим Бахматов, історичні сюжети – а це будуть і відеоролики, і 3D-анімація – з’являться згодом, оскільки поки що не вистачає ресурсів «на відрядження до Єгипту». Обличчям проекту стане колишній ведучий К1 Андрій Богданович. На сьогодні відзнято близько десяти випусків програми.
 
«Українці – велика нація. Тому не треба соромитися посміятися з себе і з тих наших сусідів, які пробують сміятися з українців», – підкреслив Максим Бахматов. Але, за його ж словами, історичні і не тільки факти авторів проекту захоплюють все більше, а тому треба очікувати фундаментальних досліджень на теми: чи був Кеннеді українцем або чи справді найкращими коханцями у світі є українські заробітчани.
 
Сама назва програми «Українці Афігенні» є авторським тлумаченням абревіатури «UA».
 
Гриців та Одарок на тлі єгипетських пірамід або великої китайської стіни можна буде побачити по п’ятницях, о 22-й годині.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12512
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду