detector.media
17.09.2008 18:35
«Українці Афігенні» знайшли собі аналітика в ґуґлі
19 вересня глядачі каналу ICTV зможуть побачити дебютний випуск програми «Українці Афігенні» виробництва продакшн-студії «Ледокол».
 
Як розповів на прес-конференції її генеральний директор Максим Бахматов, проект є спробою з гумором розповісти українцям про їхню історію. Відомий шоумен, за його словами, вирішив не відставати від брата президента Петра Ющенка, який влаштовує виставки історичних постатей, долі котрих так чи інакше пов’язані з Україною. За Бахматовим, прадавні «укри» взагалі стояли біля витоків людської цивілізації, і доводити це він збирається за допомогою «гіпертрофованої аналітики». Саму аналітичну частину на прес-конференції представляв керівник Волинського центру історичних та геофізичних досліджень «Суренж» Валентин Дем’янов. Вибір цього фахівця організатори пояснили великою кількістю посилань у Google.
 
Щоправда, у фрагментах програми, продемонстрованих журналістам, було більше сатири на життя сучасних українців. Як пояснив у коментарі «ТК» Максим Бахматов, історичні сюжети – а це будуть і відеоролики, і 3D-анімація – з’являться згодом, оскільки поки що не вистачає ресурсів «на відрядження до Єгипту». Обличчям проекту стане колишній ведучий К1 Андрій Богданович. На сьогодні відзнято близько десяти випусків програми.
 
«Українці – велика нація. Тому не треба соромитися посміятися з себе і з тих наших сусідів, які пробують сміятися з українців», – підкреслив Максим Бахматов. Але, за його ж словами, історичні і не тільки факти авторів проекту захоплюють все більше, а тому треба очікувати фундаментальних досліджень на теми: чи був Кеннеді українцем або чи справді найкращими коханцями у світі є українські заробітчани.
 
Сама назва програми «Українці Афігенні» є авторським тлумаченням абревіатури «UA».
 
Гриців та Одарок на тлі єгипетських пірамід або великої китайської стіни можна буде побачити по п’ятницях, о 22-й годині.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY