Параолімпійці – «неформат»?

15 Вересня 2008
4909
15 Вересня 2008
11:51

Параолімпійці – «неформат»?

4909
Параолімпійці – «неформат»?
Я викладаю у школі. Викладаю давно, тому розумію, що не хочу бути «урокодавцем». На уроках шукаю шпарини до дитячих душ. І зараз така нагода – так яскраво можна говорити про милосердя, толерантність та ставлення одне до одного на прикладі Параолімпійських змагань.
 
Із понеділка закликаю всіх дивитися змагання, підтримувати цих героїв, що подолали, у першу чергу, себе самих, розуміти їх.
 
І з понеділка ж намагаюся ловити інформацію про Параолімпіаду на телебаченні. Дякуючи Першому каналу, є хоч якась інформація – мало, але вона є! Вмикаючи донедавна улюблений телеканал «1+1», цілий тиждень марно намагаюся дочекатися хоч 2-3 слів про цю подію в ефірі профільної програми «Проспорт» о 23.00.
 
Я вже знаю про кохану дівчину Роже Федерера, про змагання якихось американських диваків із жбурляння себе у воду в якихось химерних пристроях… Та не чую жодного слова про Олімпіаду спортсменів-інвалідів.
 
Можливо, керівництво спортивної редакції каналу «1+1» думає, що інформація про особисті справи закордонних спортсменів важливіша за інформацію про виступи української збірної на Параолімпіаді? Не хочеться думати, що симпатяга Євген Зінченко просто не бажає «засмічувати» свою програму недосконалими фізично особистостями. Але кожного дня хочеться запитати: може, перейменувати цю 10-хвилинку на «Навколоспортивні плітки». Тоді вже ми не висуватимемо таких високих вимог – інформувати нас про всі спортивні події світу. Особливо пов’язані з нашими спортсменами.
 
Валентина Ліферова, Київ
 
Від редакції «ТК»: Наголошуємо, що відповідальність за зміст листів, опублікованих у рубриці «Листи ТК», несуть автори. Твердження автора листа, що вона не може побачити по телебаченню інформації про параолімпійців, не є експертним висновком «Детектор медіа» про повну відсутність такої інформації в ефірі :)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Валентина Ліферова
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду