detector.media
11.09.2008 11:48
НТКУ придбала другу субліцензію на трансляцію Ліги Чемпіонів 2008/2009
Національна телекомпанія України стала власницею другої субліцензії на трансляцію футбольних матчів Ліги Чемпіонів 2008/2009, повідомляє українська газета «КоммерсантЪ».
 
Раніше, як уже повідомляла «Детектор медіа», НТКУ вела переговори з офіційним власником прав на трансляції матчів Ліги Чемпіонів УЄФА в Україні – групою компаній «Поверхность-ТВ». Першу субліцензію ще 2 червня 2008 року купила ТРК «Україна».
 
За інформацією газети, президент групи компаній «Поверхность-ТВ» Віктор Самойленко повідомив, що питання щодо показу матчів на Першому каналі практично вирішене. «Усі суперечності вирішені, але контракт не може вважатись дійсним, поки не буде оплаченим», - сказав він. Однак президент НТКУ Василь Ілащук запевнив, що всі проблеми з оплатою будуть вирішені найближчим часом. Як і в минулому сезоні, матчі за участю донецького «Шахтаря» демонструватиме «Україна», а матчі київського «Динамо» - Перший канал.
 
За словами пана Самойленка, на трансляцію Ліги Чемпіонів у загальнонаціональному ефірі претендували також ICTV та «1+1». Комерційний директор «1+1» Олександр Шкаровський повідомив газеті, що ціна, встановлена «Поверхностью» цього разу, була значно вищою за ту, що була в минулому сезоні. «На трансляції Ліги Чемпіонів дуже важко знайти комерційного спонсора. Це пов’язано з тим, що в обов’язковий пакет трансляцій, крім футбольних зустрічей, входять рекламні ролики трьох-п’яти офіційних спонсорів УЄФА, а їхні ексклюзивні права не мають порушуватись. Отже, комерційні спонсори каналу відсторонені від найкращого рекламного часу, і майже всіх їх це не влаштовує. Ми все прорахували і вирішили, виходячи з власного минулорічного досвіду, відмовитись від малоприбуткової Ліги Чемпіонів», - сказав пан Шкаровський.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY