detector.media
29.08.2008 19:33
Київрада виставила на продаж газету «Столиця»
28 серпня депутати Київради внесли зміни до Програми приватизації комунального майна територіальної громади на 2007-2010 роки, прийняту в лютому 2007 року. Згідно з цим рішенням передбачається остаточний розпродаж контрольних або блокуючих пакетів акцій комунальних підприємств, з-поміж яких – ТОВ «Редакція газети “Столиця”» (50%, які залишалися в комунальній власності).
 
Як роз’яснив «Детектор медіа» депутат Київради Олександр Бригинець (БЮТ), ідеться не про газети «Українська столиця», що входить до так званого «Київського медіахолдингу», а про газету «Столиця», котра колись виходила у Києві, але через конфлікт співвласників (приватних і комунальних) припинила випуск. Внаслідок цього київська влада заснувала іншу газету – «Українська столиця».
 
«Зараз Київрада дозволила продати цю газету. Це ніяким чином не шкодить співробітникам “Української столиці”», – запевняє пан Бригинець.Водночас він сподівається, що остаточна приватизація піде на користь «Столиці»: «Гадаю, що видання знову виходитиме, інакше б навіщо його купували. Крім того, комерційні закони розвитку ЗМІ, як ми знаємо, перетворюють їх на більш об’єктивні».
 
Під чиїм контролем уже перебувають 50% редакції, Олександрові Бригинцю невідомо. Водночас він припускає, що цей власник викупить і решту товариства. «Тому що 50% не дає достатніх прав, щоб вільно використовувати видання», – пояснює депутат. Видання proUa передбачає, що газета перейде під контроль мера Леоніда Черновецького.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY