Журналістів просять вплинути на політиків і врятувати імідж України

28 Серпня 2008
8530
28 Серпня 2008
17:09

Журналістів просять вплинути на політиків і врятувати імідж України

8530
Журналістів просять вплинути на політиків і врятувати імідж України
Для того щоб змусити українських політиків не «прати свою брудну білизну» на очах у всього світу і перестати сваритися, журналісти мають започаткувати акцію: «Вилили бруд один на одного – вилили бруд на Україну». Із такою пропозицією виступив директор міжнародних програм Центру Разумкова Валерій Чалий під час круглого столу «Імідж України в світі. Висвітлення подій в Україні у зарубіжних ЗМІ», що відбувся у прес-центрі «Главред-Медіа» 28 серпня.
 
За словами експерта, саме постійні конфлікти між українськими високопосадовцями є ключовим фактором, який формує сприйняття України закордоном.
 
Інший учасник дискусії, керівник компанії Bohush Communications Денис Богуш, у свою чергу, відзначив, що узагальнений імідж України у світі сьогодні складається з кількох факторів, головними серед яких, окрім вищезазначеного, є традиційні вже Помаранчева революція, успіхи спортсменів, Чорнобиль, високі інвестиційні ризики, російський вплив на Україну, красиві жінки і дешеві повії.
 
Водночас ведучий «Свободи слова» на ICTV Андрій Куликов, який має великий досвід роботи за кордоном, зазначив, що багато з цих поширених стереотипів сприйняття України у світі є хибними. На його думку, іноземці, зокрема європейці, готові проявляти зацікавленість в Україні; головне – щоб українці самі давали для цього позитивні приводи.
 
Всі учасники круглого столу зійшлися на тому, що українським медіа треба розвивати корпункти за кордоном, а українським олігархам – займатися не лише «відбілюванням» свого власного іміджу, але й інвестувати в імідж усієї держави. Остання ж має сама приділити цьому більше уваги і зробити повноцінний супутниковий канал. Діючий телеканал «УТР» із такими завданнями, на думку учасників заходу, впоратись не здатний.
 
Дізнатися ж про те, що пишуть про Україну в закордонних медіа? віднедавна можна на сайті Inozmi, який запустив холдинг «Главред-медіа». Проект почав працювати ще напередодні Дня Незалежності, але офіційна його презентація відбулася під час круглого столу. Керівник холдингу Віктор Шлінчак відзначив, що переклади українською мовою статей про події в Україні будуть з’являтися на сайті оперативно і без купюр. Аналогів цього проекту до цього часу в Україні не було.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8530
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
журнал_ист
5730 дн. тому
Их (укр. политиков)цука всех - к стенке ставить нужно! Без разбора.
Влад
5730 дн. тому
Об имидже надо думать политикам! Все в "белом и пушистом" с перекошеными лицами политики... А затем сюжеты о настоящих людях с измучеными лицами в бедной одежде... Об их бедах, на которые политикам... Хоть один из "друзів" или "недрузів" продал свой "мерс" в пользу сиротского дома? Или усыновил сирот? Имидж...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду