detector.media
28.08.2008 17:09
Журналістів просять вплинути на політиків і врятувати імідж України
Для того щоб змусити українських політиків не «прати свою брудну білизну» на очах у всього світу і перестати сваритися, журналісти мають започаткувати акцію: «Вилили бруд один на одного – вилили бруд на Україну». Із такою пропозицією виступив директор міжнародних програм Центру Разумкова Валерій Чалий під час круглого столу «Імідж України в світі. Висвітлення подій в Україні у зарубіжних ЗМІ», що відбувся у прес-центрі «Главред-Медіа» 28 серпня.
 
За словами експерта, саме постійні конфлікти між українськими високопосадовцями є ключовим фактором, який формує сприйняття України закордоном.
 
Інший учасник дискусії, керівник компанії Bohush Communications Денис Богуш, у свою чергу, відзначив, що узагальнений імідж України у світі сьогодні складається з кількох факторів, головними серед яких, окрім вищезазначеного, є традиційні вже Помаранчева революція, успіхи спортсменів, Чорнобиль, високі інвестиційні ризики, російський вплив на Україну, красиві жінки і дешеві повії.
 
Водночас ведучий «Свободи слова» на ICTV Андрій Куликов, який має великий досвід роботи за кордоном, зазначив, що багато з цих поширених стереотипів сприйняття України у світі є хибними. На його думку, іноземці, зокрема європейці, готові проявляти зацікавленість в Україні; головне – щоб українці самі давали для цього позитивні приводи.
 
Всі учасники круглого столу зійшлися на тому, що українським медіа треба розвивати корпункти за кордоном, а українським олігархам – займатися не лише «відбілюванням» свого власного іміджу, але й інвестувати в імідж усієї держави. Остання ж має сама приділити цьому більше уваги і зробити повноцінний супутниковий канал. Діючий телеканал «УТР» із такими завданнями, на думку учасників заходу, впоратись не здатний.
 
Дізнатися ж про те, що пишуть про Україну в закордонних медіа? віднедавна можна на сайті Inozmi, який запустив холдинг «Главред-медіа». Проект почав працювати ще напередодні Дня Незалежності, але офіційна його презентація відбулася під час круглого столу. Керівник холдингу Віктор Шлінчак відзначив, що переклади українською мовою статей про події в Україні будуть з’являтися на сайті оперативно і без купюр. Аналогів цього проекту до цього часу в Україні не було.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY