CME звинувачують у порушенні авторських прав

28 Серпня 2008
8141
28 Серпня 2008
08:12

CME звинувачують у порушенні авторських прав

8141
CME звинувачують у порушенні авторських прав
Британська музична агенція Revolter, яка просуває словацьких і чеських виконавців у Великій Британії та Сполучених Штатах, звинуватила американський медіахолдинг Central European Media Enterprises (CME) у порушенні авторських прав. Revolter оприлюднила заяву, у якій стверджує: словацький канал Markiza, що належить CME, протягом майже двох років без дозволу та відшкодування використовував музику одного з клієнтів музагенції.
 
«Пісня Rock словацького композитора Добракова (Dobrakov), якого ми представляємо як агенція, використовувалася в телесеріалі “Трояндова клініка” (Ordinacia v ruzovej zahrade) на каналі Markiza у 29 з 91 серії протягом 2007-2008 років. Медична драма виходить по вівторках і четвергах у прайм-тайм і сягає частки 46%», – ідеться в заяві Revolter.
 
За даними Revolter, ані вони, ані автор не санкціонували використання музики Добракова в серіалі. Агенція стверджує, що з травня 2008 року намагалася мирно залагодити справу, не подаючи до суду, однак усе марно. Начебто координатор каналу Markiza Ричард Цайзель (Richard Ceizel) у листі від 31 липня 2008 року пообіцяв розібратися із запитом Revolter за тиждень, коли з відпустки мав повернутися співробітник, компетентний у питаннях авторських прав. Однак з того часу музична агенція не отримувала жодного листа від представників Markiza, зате пісня досі звучить у старих серіях, доступних в онлайн-архіві.
 
Відтак, Revolter, зібравши всі докази порушення авторських прав, готує позов до суду, вивчаючи невизначені збитки. Позиція CME щодо конфлікту поки що невідома. «ТК» чекає відповіді прес-служби холдингу.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8141
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду