detector.media
28.08.2008 08:12
CME звинувачують у порушенні авторських прав
Британська музична агенція Revolter, яка просуває словацьких і чеських виконавців у Великій Британії та Сполучених Штатах, звинуватила американський медіахолдинг Central European Media Enterprises (CME) у порушенні авторських прав. Revolter оприлюднила заяву, у якій стверджує: словацький канал Markiza, що належить CME, протягом майже двох років без дозволу та відшкодування використовував музику одного з клієнтів музагенції.
 
«Пісня Rock словацького композитора Добракова (Dobrakov), якого ми представляємо як агенція, використовувалася в телесеріалі “Трояндова клініка” (Ordinacia v ruzovej zahrade) на каналі Markiza у 29 з 91 серії протягом 2007-2008 років. Медична драма виходить по вівторках і четвергах у прайм-тайм і сягає частки 46%», – ідеться в заяві Revolter.
 
За даними Revolter, ані вони, ані автор не санкціонували використання музики Добракова в серіалі. Агенція стверджує, що з травня 2008 року намагалася мирно залагодити справу, не подаючи до суду, однак усе марно. Начебто координатор каналу Markiza Ричард Цайзель (Richard Ceizel) у листі від 31 липня 2008 року пообіцяв розібратися із запитом Revolter за тиждень, коли з відпустки мав повернутися співробітник, компетентний у питаннях авторських прав. Однак з того часу музична агенція не отримувала жодного листа від представників Markiza, зате пісня досі звучить у старих серіях, доступних в онлайн-архіві.
 
Відтак, Revolter, зібравши всі докази порушення авторських прав, готує позов до суду, вивчаючи невизначені збитки. Позиція CME щодо конфлікту поки що невідома. «ТК» чекає відповіді прес-служби холдингу.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY