Помер письменник і журналіст Василь Кожелянко

23 Серпня 2008
6428
23 Серпня 2008
14:13

Помер письменник і журналіст Василь Кожелянко

6428
Помер письменник і журналіст Василь Кожелянко
22 серпня о 13.00 передчасно пішов із життя український письменник і публіцист Василь Кожелянко.
 
Василь Кожелянко народився 1 січня 1957 року в с. Кам'яна під Чернівцями. Закінчив Чернівецький Державний університет ім. Федьковича. Згодом почав працювати журналістом. Був постійним колумністом у чернівецькій газеті «Молодий буковинець».
 
Василь Кожелянко – автор поетичних збірок: «Терновий іній» (1994), «Білий і рудий» (1994), «Семибарвний кінь» (1995), «Як учив Кожелянко-цзи» (2007); романів: «Дефіляда в Москві» (1997), «Конотоп» (1998), «Людинець» (1998), «ЛжеNostradamus» (1999), «Котигорошко» (2000), «Тероріум» (2001), «Срібний павук», «Третє поле» (2007); збірки новел «Логіка речей»; п'єс (у співавторстві з Володимиром Сердюком): «Пластиліновий метал», «Солдатське щастя», «Гільйотина», «Лізикава», «Казка діда Зигмунда».
 
Помер Василь Кожелянко в тій самій хаті, де народився і прожив усе життя.
 
Вічна пам’ять…
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6428
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5718 дн. тому
А що сталося з ним? Чрму він помер так рано? Він же не старий був. Шкода дуже хороший письменник.
вік
5719 дн. тому
Вічная пам'ять! Ще б десь ДЕРЖАВА відкрила у тій же Східній Україні КНИЖКОВИЙ МАГАЗИН, назвавши його просто "Кожелянко"!чомусь і місто Нєстєров москаль колись на Західн.Україні вчинив(тепер-знову!-Жовква), і пароплави-лінкори у назвах мають прізвища.
Влад
5719 дн. тому
Яка важка втрата...відмовляєшся вірити у те, що сталося. Прекрасні і сильні твори. Вічна пам’ять…
Наталія
5719 дн. тому
Шкода Кожелянка . Як на сьогодні у нас немає літераторів . які б так уміли, іронічно і занепокоєно ,аналізувати сумну нашу історію. Не дивно, що він дратує невігласів
Доречі
5719 дн. тому
Доречі, про "мать городов...". "Поляни, іже нині зовомая Русь..." - глаголе "Повість временних літ" (між іншим, нашу столицю Нестор та інші літописці писали як "Кыев" - вимовляючи її по-українськи, а не по-москальськи). Звичайно ж, Київ - мати городів Руських. Бо саме Київ був столицею полян (русі), і саме поляни були державоутворюючим для Київської Русі союзом племен. Москалям давно час дати по їхніх брудних лапах, щоб вони перестали претендувати на НАШУ самоназву "Русь". Хоча... Бувають же в історіїї хохми - оно румуни ж називають себе "римлянами" (Romania), а власне римляни - вже давно цього урбаністичного етноніму не використовують. Тож нехай тішаться: справжня Русь - то все одно ми, Київ - мати НАШИХ городів, Кожелянко - НАШ класний письменник (світла йому пам"ять), а отому дебілові, який щось там триндів про "нє успєлі понаєхать..." рекомендуємо забиратися на свою історичну батьківщину - Московію. Карочє, "чємодан, вокзал, Россія!" і не чіпай наших письменників, б..дь кацапська!
Бодя Київський - Алексею
5719 дн. тому
Цілком згоден з усім висловленим. Кожелянко залишиться справді одним з найліпших українських письменників, як пишуть літературознавці, "кінця 20-го - початку 21-го століття". Не люблю нічого перечитувати, але деякі Кожелянкові книжки прочитав тричі. А таких моральних виродків, як автора процитованої х..ні, треба просто відстрілювати.
Boa
5720 дн. тому
Справді шкода... але ще більше стає прикро, що на теренах Східної України (думаю, що і центральної також) цей письменник не відомий... навіть серед філологів мало хто знає :( Вічна йому пам"ять...
Алексей
5721 дн. тому
Страшно жалко. Вечная память. Один из немногих укр. писателей, которые держали высокий уровень блестящего юмора, сарказма, фантазии. Но тут еще вот какое дело. "Круто, что эта срань и рвань хохляцкая подохла, не успев понаехать в Киев, мать городов Русских." написано у http://pantiuk.livejournal.com/18621.html?view=102845#t102845 блоггером http://parapluh.livejournal.com/ Неужели среди искренне скорбящих, уважающих покойного людей нет каких-нибудь хакеров-шмакеров, чтобы эту гниду достать? Неужели нельзя его защитить даже после смерти?
Павло Булгак
5721 дн. тому
Дуже шкода, сумую з усією Україною. Його книжки, особливо на патріотичну тему, виховали ціле покоління молодих патріотів. Вічна память...
Павло Булгак
5721 дн. тому
Дуже шкода, сумую з усією Україною. Його книжки, особливо на патріотичну тему, виховали ціле покоління молодих патріотів. Вічна память...
Ігор
5721 дн. тому
Який жах і шкода!Я читав його твори,тобто був практично знайомий. Прочитав некролог і відчув,що цієї людини мені буде бракувати. Люди,цінуймо і шануймо один одного.Адже всі ми смертні. Без пана Василя стало сумніше в нашому світі. Хай живуть довше і щасливо митці. Вічна добра пам"ять Василю Кожелянку.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду