Yahoo! та Іntel об'єднають телебачення й Інтернет

21 Серпня 2008
20102
21 Серпня 2008
17:01

Yahoo! та Іntel об'єднають телебачення й Інтернет

20102
Yahoo! та Іntel об'єднають телебачення й Інтернет

Дві найбільші компанії Yahoo! і Іntel заявили про створення нової платформи, що об'єднає телебачення й Інтернет, повідомляє ІDG News.

В основі нової платформи буде лежати можливість використовувати віджети за умови встановлення спеціальних процесорів Іntel і програмної оболонки Yahoo! у телевізори, тюнери кабельного телебачення й плеєри оптичних дисків.

Основою апаратної частини платформи є інтегральна система Іntel CE3100, а програмної - оболонка Yahoo! Weather Channel. Розроблювачі зможуть створювати свої віджети для Weather Channel за допомогою стандартного веб- інструментарію, що складається з Javascrіpt, XML, HTML і Flash.

Фахівці повідомляють, що, використовуючи нову технологію, при натисканні кнопки на пульті ДК на телеекрані з'являється стрічка з віджетами, які також можна активувати з пульта. Віджети, за словами фахівців, дозволять телеглядачам спілкуватися з друзями, дивитися відео, дізнаватися свіжі новини й прогноз погоди, повідомляє Reuters.

На даний момент свої міні-додатки для платформи вже готують такі компанії як eBay, GE, MTV, Samsung Electronіcs і Toshіba.

 
«Кореспондент» за матеріалами Lenta.ru
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20102
Читайте також
12.11.2008 10:16
Денис Гурский, MediaБізнес
40 124
24.10.2008 19:57
Владимир Санин, OpenSpace.ru
20 475
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду