Щоденник Джорджа Оруелла опублікують у мережі як блог

31 Липня 2008
26990
31 Липня 2008
12:02

Щоденник Джорджа Оруелла опублікують у мережі як блог

26990
Щоденник Джорджа Оруелла опублікують у мережі як блог

Записи зі щоденника англійського літератора Джорджа Оруелла, що були зроблені під час Другої світової війни, будуть публікуватися як блог у мережі Інтернет, день за днем. Про це повідомляє «РИА Новости» з посиланням на сайт премії Оруелла

«Перший запис у блозі має з’явитися дев’ятого серпня – рівно через 70 років після того, як Оруелл зробив перший запис у своєму щоденнику» - говориться на сайті премії, де будуть опубліковані записи письменника.

Ерік Артур Блер, відомий під псевдонімом Джордж Оруелл, народився.у 1903 році в Мотіхарі (Індія), і помер у Лондоні від туберкульозу у 1950 році.

Став відомим завдяки нарисам про життя англійських шахтарів у бідних районах, спогадам про війну в Іспанії, літературно-критичним і публіцистичним творам. Широкій публіці більш відомі його сатирична повість «Скотарня» (1945) та роман-антиутопія «1984» (1949).

Щоденник, що публікуватиметься, датовано 1938-1942 роками. Оруелл писав у ньому про свої подорожі до Марокко після участі у громадянській війні у Іспанії, а також подальше повернення до Великобританії. Записи стосуються як серйозних, так і цілком буденних тем.

Слід зазначити, що даний проект – не перший у своєму роді. Зокрема, у червні 2007 року на платформі LiveJournal було створено блог tarasshevchenko, де день у день, з часовим зсувом рівно у 150 років, публікувалися щоденникові записи Тараса Григоровича Шевченка (наразі вони опубліковані повністю і блог не оновлюється).

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26990
Читайте також
28.10.2008 11:26
Стас Шумлянський, «ПіК України»
10 382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду