Юрій Сугак очолить новий регіональний телеканал ТРК «Україна»

20 Червня 2008
8407
20 Червня 2008
13:45

Юрій Сугак очолить новий регіональний телеканал ТРК «Україна»

8407
Юрій Сугак очолить новий регіональний телеканал ТРК «Україна»

ТРК «Україна», продовжуючи лінійку нішевих каналів, планує запустити регіональний канал. Про це «ТК» повідомили у прес-службі телеканалу

За словами головного редактора ТРК «України» Марини Миргородської, «регіональний канал у Донецьку планується запустити наступного року після отримання ліцензії на мовлення». Однак поки, як зазначили у прес-службі, заявка на отримання ліцензії до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення не подавалася.

Утім, питання щодо регіонального каналу ТРК «Україна» вже обговорювалось 28 травня на засіданні Нацради. Тоді віце-президент каналу Володимир Манжосов наголошував: «Ми хочемо внести зміни до ліцензії таким чином, щоб ми повернули собі можливість вести регіональне мовлення на Донецьку та Луганську область. Це дозволить вести мовлення на той регіон, із якого ми починали і в якому ми маємо найвищі для себе рейтинги з урахуванням мовної ситуації у цьому регіоні».

За його словами, це рішення мало би впорядкувати ситуацію з переїздом каналу: «У нас є працівники, яких ми не можемо з різних причин перевести до Києва. І якщо ми отримаємо ліцензію на регіональне мовлення, це дозволить нам зберегти хороші місця для наших творчих та технічних працівників». Також видача ліцензії, як наголосив пан Манжосов, мала би вирішити ситуацію з ефірними ліцензіями: «Тобто, якщо ми отримаємо рішення Нацради на видачу ліцензії на регіональне мовлення, то ми подамо заяву на об’єднання наших трьох інших ефірних ліцензій».

Тоді члени Нацради так і не змогли з’ясувати, яким чином ТРК «Україна» може отримати таку ліцензію. Зокрема, Владислав Лясовський, член Нацради, наголосив: «Незрозуміло, як канал може це зробити, не змінюючи свого статусу, як він це збирається зробити, маючи два передавачі у Донецьку, і яким чином він би хотів розділити подачу єдиного сигналу. Зараз канал має три ліцензії: на одну частину України, на другу та на місто Донецьк. Тому формально канал може “зробити з донецької ліцензії регіональну місцеву компанію. Але це має бути вибудовано у тактичну схему, зрозумілу всім і юридично правильно зроблену».

Також Марина Миргородська наголосила, що новий регіональний канал має очолити керівник інформаційної служби ТРК «Україна» Юрій Сугак. Тому зараз пан Сугак призначений керівником департаменту регіональних програм телеканалу. За інформацією прес-служби, тепер у сферу компетенції Юрія Сугака увійде створення інформаційно-публіцистичних програм для регіонального мовлення та виробництво програм у Донецьку.  Раніше, як повідомляв «ТК» Володимир Манжосов, Юрія Сугака планувалося призначити керівником каналу ТРК «Новини». На сьогодні керівника нового супутникового каналу «України» не визначено. Як повідомили «ТК» у прес-службі каналу, поки що розглядається кілька кандидатів на цю посаду, одним із них є Єгор Соболев.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду