Український актор Дмитро Суржиков одержав приз у номінації «краща чоловіча роль»

30 Липня 2008
21183
30 Липня 2008
12:14

Український актор Дмитро Суржиков одержав приз у номінації «краща чоловіча роль»

21183
Український актор Дмитро Суржиков одержав приз у номінації «краща чоловіча роль»
Із 18 по 22 липня в Севастополі відбувався IV Севастопольський Міжнародний кінофестиваль, який було присвячено 225-річчю Севастополя й 100-річчю вітчизняного кіновиробництва. Адже саме в Севастополі кіноательє Ханжонкова знімало перший ігровий повнометражний художній фільм «Оборона Севастополя».
 
У відкритті брали участь московські, київські, львівські, кримські й севастопольські музиканти, актори, художники, молоді кінематографісти, а також військові духові оркестри Чорноморського Флоту РФ і ВМС ВР України. Режисер-постановник церемонії відкриття – Романа Мархоліа, художній керівник IV СМКФ. Відкриття фестивалю відбувалося на території музею-заповідника «Херсонес Таврійський».
 
За традицією, що не стали порушувати й цього разу, суддівство було віддано в руки Народного журі, до складу якого ввійшли люди всіляких віків і професій: лікар, адвокат, студент, військовий, бібліотекар і навіть радник міської адміністрації. На думку організаторів, саме Народне журі здатно об'єктивно й непредвзято оцінити кінематографічні роботи. За п'ять днів члени журі мали подивитися близько 100 нових ігрових фільмів російських й українських кінематографістів, а також документальне й анімаційне кіно.
 
Україну на фестивалі представляли стрічки «Чоловіча інтуїція», режисера Оксани Байрак, «Ілюзія страху» Сашка Кириенко «Право на Надію», режисера Тараса Ткаченко, компанія «Стар Медіа», «Операція Че Гевара», Ахтема Сейтаблаєва, короткометражні й документальні фільми.
 
Приз за кращу чоловічу роль дістався Дмитрові Суржикову – йому вручили диплом фестивалю й керамічну амфору. «Я вперше побував на фестивалі, – говорить Дмитро Суржиков, – й мені дуже приємно, що журі так високо оцінили мою роботу. Я подивився багато представлених фільмів, мені дуже сподобалися нові роботи Олексія Паніна, Валентина Гафта, але коли я почув, що приз за кращу чоловічу роль дістався мені, було відчуття, що мене облили цебром холодної води...»
 

«Телевізійний фільм «Право на Надію» – подвійний дебют.розповідає Олексій Гончаренко, продюсер фільму, директор «Star media entertainment». – Для режисера Тараса Ткаченка це перший повнометражний телевізійний фільм і перша головна роль для Дмитра Суржикова, актора Київського академічного театру Драми й комедії на Лівому березі Дніпра. На головну чоловічу роль пробувалися кілька акторів, у тому числі й відомий російських, але Дмитро був настільки хорошим, що ми вирішили ризикнути й віддали цю роль йому. Як бачимо, не помилилися...»  

 

В основі фільму «Право на Надію» знятого за сценарієм Олени Поломяки, цілком життєва історія: любов зрілої жінки й молодого чоловіка. Фільм компанії STAR MEDIA «Право на Надію» представляв директор картини Олексій Жембровский, режисер Тарас Ткаченко, виконавець головної чоловічої ролі, актор Дмитро Суржиков.
 
 
 
Компанія Стар Медіа презентувала на фестивалі ще одну свою роботу – ролик нового телевізійного фільму «Тато на прокат» у головних ролях Сергій Гармаш й Альона Бабенко. Цей проект представляв режисер Артем Литвиненко.
 
Закриття фестивалю теж відбулося в Херсонесі, в Італійському дворику. Тут же Народне журі винесло свій вердикт, назвавши переможців IV Севастопольського Міжнародного кінофестивалю.
 
Призи IV Севастопольського Міжнародного кінофестивалю вручені:
 
Призи Народного журі
«Народне визнання» - головний приз
Нірвана
Ігор Волошин
Росія 2008 р.
 
Краща жіноча роль
Дарья Мороз
«Живи й памятай» режисер Олександр Прошкін
Росія 2008
 
Краща чоловіча роль
Дмитро Суржиков
«Право на Надію» режисер Тарас Ткаченко
Україна 2008
 
Приз
«Горі, гори, моя зірко...»
Ада Роговцева
народна артистка СРСР
 
Приз партії «Єдиний центр»
 «Прикольна казка»
Роман Ширман
Україна 2008
 
Пам'ятний знак Севастопольських морських зборів
 «90 років всеросійського виходу»
 «Настасія»
Віктор Лисакович
Росія 2008
 
Приз Севастопольської міської державної адміністрації
 «Один раз у провінції»
Катя Шагалова
Росія 2008р.
 
Призи Центра «Русичі»
«За вірність православної традиції»
«Небоземля»
Сергій Карандашов
Росія 2008 р.
 
 «Серце Севастополя»
Ігор Красовский
Росія 2008 р.
 
Також були вручені почесні дипломи
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21183
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду