НАМ почала правовий аудит телерадіоорганізацій

25 Липня 2008
3592
25 Липня 2008
11:43

НАМ почала правовий аудит телерадіоорганізацій

3592
НАМ почала правовий аудит телерадіоорганізацій
У середині липня 2008 року Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) запустила новий сервіс – правовий аудит для телевізійних та радіомовних компаній. Сервіс є платним, проте для ТРО, які є членами НАМ, передбачені знижки. Про це повідомила «Детектор медіа» керівник правового центру НАМ Тетяна Фоміна.
 
За словами Тетяни, правовий аудит – це перевірка та аналіз діяльності телерадіокомпанії, надання правового висновку про відповідність цієї діяльності вимогам законодавства та рекомендації із усунення порушень. Перевіряється і аналізується не лише специфічна діяльність ТРО у сфері телебачення та радіомовлення, але й загальногосподарська – аж до правильності сплати податків та оформлення трудових угод.
 
«Раніше ми надавали точкову юридичну допомогу: у компанії виникає запитання – і вона звертається до нас для його вирішення, - каже Тетяна Фоміна. – Під час аудиту виявляються проблеми, про які компанія не підозрює, часом більш вагомі, ніж ті, з якими до нас звертаються». За її словами, для проведення юридичного аудиту юрист виїжджає на ТРО та знайомиться з документами – статутами, положеннями, договорами, ліцензіями тощо; спілкується із співробітниками, відповідаючи на їхні запитання. У разі необхідності прослуховуються відео- та аудіоматеріали, рекламні ролики, законність яких викликає сумніви.
 
«Технічно аудит можна провести дистанційно, якщо компанія надасть необхідні документи, - каже пані Фоміна. – Проте такий спосіб є набагато менш ефективним, тому ми розглядаємо його як виняток із загального правила».
 
Наталія Тютюненко, для «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3592
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
bsl
5774 дн. тому
Аудит здійснюється незалежними особами (аудиторами), аудиторськими фірмами... (ЗУ про аудиторську діяльність) Хоч перейменуйтесь...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду