detector.media
25.07.2008 11:43
НАМ почала правовий аудит телерадіоорганізацій
НАМ почала правовий аудит телерадіоорганізацій
У середині липня 2008 року Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) запустила новий сервіс – правовий аудит для телевізійних та радіомовних компаній. Сервіс є платним, проте для ТРО, які є членами НАМ, передбачені знижки. Про це повідомила «Детектор медіа» керівник правового центру НАМ Тетяна Фоміна.
 
За словами Тетяни, правовий аудит – це перевірка та аналіз діяльності телерадіокомпанії, надання правового висновку про відповідність цієї діяльності вимогам законодавства та рекомендації із усунення порушень. Перевіряється і аналізується не лише специфічна діяльність ТРО у сфері телебачення та радіомовлення, але й загальногосподарська – аж до правильності сплати податків та оформлення трудових угод.
 
«Раніше ми надавали точкову юридичну допомогу: у компанії виникає запитання – і вона звертається до нас для його вирішення, - каже Тетяна Фоміна. – Під час аудиту виявляються проблеми, про які компанія не підозрює, часом більш вагомі, ніж ті, з якими до нас звертаються». За її словами, для проведення юридичного аудиту юрист виїжджає на ТРО та знайомиться з документами – статутами, положеннями, договорами, ліцензіями тощо; спілкується із співробітниками, відповідаючи на їхні запитання. У разі необхідності прослуховуються відео- та аудіоматеріали, рекламні ролики, законність яких викликає сумніви.
 
«Технічно аудит можна провести дистанційно, якщо компанія надасть необхідні документи, - каже пані Фоміна. – Проте такий спосіб є набагато менш ефективним, тому ми розглядаємо його як виняток із загального правила».
 
Наталія Тютюненко, для «Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY