Нацрада погрожує російським телеканалам через спекуляції на темі мови

22 Липня 2008
20971
22 Липня 2008
09:36

Нацрада погрожує російським телеканалам через спекуляції на темі мови

20971
Нацрада погрожує російським телеканалам через спекуляції на темі мови
Нацрада з питань телебачення та радіомовлення заявляє, що в разі продовження іноземними телеканалами практики спекуляції на мовній темі вона порушить питання про правомірність присутності таких телеканалів у кабельних телемережах України, повідомляє «Українська правда». Про це йдеться у заяві Нацради, розміщеній на її сайті.
 
Нацрада наголошує, що спекуляції на мовній темі «стали мало не головною новинною темою сюжетів деяких російських ЗМІ».
 
«Особливо цим відзначається «РТР-Планета». Неперевірена, тенденційна, а часто і відверто провокативна інформація стає нормою для цього телеканалу», - сказано у заяві.
 
Національна рада заявляє, що мова телепрограм ніколи не була приводом для відмови провайдерам у праві транслювати російські канали на територію України.
 
За даними Нацради, із 45 іноземних каналів, які вона вважає адаптованими до вимог українського законодавства і рекомендує для включення до українських кабельних телемереж, тільки 8 виходять в ефір італійською, англійською, французькою, німецькою мовами, решта 37 – російською. «Ми вдячні цим зарубіжним телекомпаніям за збагачення інформаційної палітри нашої країни», - сказано у заяві.
 
Водночас у Нацраді заявляють, що всі намагання «цивілізовано... вибудувати стосунки між зарубіжними та вітчизняними суб’єктами діяльності в інформаційному просторі України наштовхуються на істеричний супротив провайдерів програмної послуги та деяких російських ЗМІ».
 
Нагадаємо, черговий скандал навколо «заборони російських телеканалів» був спричинений відмовою Національної ради продовжити ліцензію донецькому кабельному оператору «Надія».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20971
Читайте також
29.10.2008 13:56
Олександр Дубина
, для «Детектор медіа»
37 537
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vm
5777 дн. тому
Sundmanfm< Возможно вы заметили, что наличие российских каналов в сетке вещания - существенный аргумент кабельщиков в борьбе за зрителя. Оказывается в Украине очень даже хотят смотреть российское ТВ. Российские кабельщики не интересуются украинскими каналами, так как их содержание ужасно, не говоря уже о содержании информационных программ, с опозданием на два дня перепевающих CNN Euronews. Не думаю что интересно слушать бредни Выти и Юли про то как они вот-вот как вступят в Евросоюз и НАТО и как повалит нам манна с неба. А в московских гостиницах транслируют украинские каналы и никто ничего не запрещает.
Soundmanfm
5777 дн. тому
To vm Я хочц посмотреть как аналогичные (Украинские)каналы пошли бы в кабеле в Москве)))) И там бы начали разводить бы политику анти кремль.. Верящали бы да Вызжали бы вся малые и белые расееии Медведевы Путины и еже сними.. Обрезали бы кабель бензопилой или перегрызли бы зубами.. Если вы себя отождествлете с русскими чемодан вокзал россиия ...
галичан в Галлию!
5777 дн. тому
Чемодан - Вокзал - Галлия! Там на своём сельском "языке" общайтесь сколько угодно, и своего лже-отравленного хоруживского аристократа заберите, с СС-шухевичами, голодоморами и жваниями!
Лом
5777 дн. тому
vm,не нужно спорить с быдлом,они ничего не знает о правах человека записаных в нашей Конституции. Им шароварная сознательность застилает глаза.
vasya
5778 дн. тому
Товарищу vm единственный совет - не нравится , тогда - чемодан - вокзал - москва - и тщательно вылизать все части Путину и Медведеву!
vm
5778 дн. тому
Кто врач этой позорной раде, что в украине ликвидируется телевидение на русском языке. На Первом национальном вообще дублируют граждан Украины на украинский язык. Но это родной язык интервьюируемых и большей части зрителей. Тоскливо смотреть на это убожество. Что касается канала РОССИЯ, это его точка зрения, она не совпадает с примитивным миропониманием галичанских жлобов из Нацрады. И никто им не давал право запрещать вещать каналам, чья позиция их не устраивает.
5778 дн. тому
Давно пора
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду