«Укргазбанк» позивається до Вахтанга Кіпіані та «Української правди» щодо статті про «Великих українців»

4 Липня 2008
1038
4 Липня 2008
15:43

«Укргазбанк» позивається до Вахтанга Кіпіані та «Української правди» щодо статті про «Великих українців»

1038
«Укргазбанк» позивається до Вахтанга Кіпіані та «Української правди» щодо статті про «Великих українців»

ВАТ Акціонерний банк«Укргазбанк» подав позов до Печерського районного суду  проти  журналіста Вахтанга Кіпіані та головного редактора «Української правди» Олени Притули про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди. Цю інформацію «ТК» підтвердила  Олена Притула.

 

 За її словами,  поки що відповідачам не відомі позовні вимоги та суть позову, оскільки  сьогодні запрошення на розгляд справи надійшло лише до одного з відповідачів –  Вахтанга Кіпіані.

 

Олена Притула припускає, що цей позов є реакцією на публікацію «Української правди» «Як вкрали  великого українця», автором якої є Вахтанг Кіпіані. В матеріалі згадується почесний президент «Укргазбанку» Василь Горбаль (цитуємо): «Режисер Станіславський відпочиває, коли народний депутат України Табачник на гроші кандидата в мери Горбаля відправляє сотні тисяч смс… За словами співробітника штаба, застосовано дуже просту технологію – "Укргазбанк" виділив 550 тисяч гривень і по базі даних клієнтів і від їхнього імені, і, звісно, без їхньої згоди згенерували через комп'ютер рівно стільки "голосів", скільки було заплановано».

 

«Ми цілком упевнені у своїх джерелах, - зазначає пані Притула, - «Але, гадаю,  це якраз той випадок,  коли ми не можемо їх розкривати. Ми зараз розмірковуємо з Вахтангов яким чином вибудувати стратегію захисту. Якщо ми отримаємо позов, то будемо думати яким чином будувати захист». Серед адвокатів, які можуть представляти «Українську правду» Олена Притула назвала Наталію Яковенко, яка представляла інтереси видання у справах за позовом Олександра Мороза, та юристів ІМІ, чию кваліфікацію у провадженні медійних позовів оцінила досить високо.

 

Тим часом голова прес-служби «Укргазбанку» Володимир Леонов підтвердив інформацію про судовий позов, предметом якого є  стаття Вахтанга Кіпіані «Як вкрали великого українця» : «Тут  питання стосуються репутації банку», - наголосив він. Відповідно позивач вимагає вибачення та компенсацію моральної шкоди на суму 1 гр. За  його словами, інтереси банку представлятиме «відома адвокатська контора», яка саме пан Леонов не уточнив.

 

Судове засідання у цій справі справі має відбутись 24 липня.  Вестиме справу суддя Максим Оніщук.

 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1038
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду