Україномовне дублювання прокату не шкодить: касові збори в кінотеатрах зросли на 4 %

21 Липня 2008
4049
21 Липня 2008
10:45

Україномовне дублювання прокату не шкодить: касові збори в кінотеатрах зросли на 4 %

4049
Україномовне дублювання прокату не шкодить: касові збори в кінотеатрах зросли на 4 %

Надходження від кінопрокату в Україні за перше півріччя 2008 року зросли на 6,3 млн. грн. або на 4 % - до 151,5 млн грн.

Про це повідомили в міжнародній асоціації виробників і дистриб’юторів фільмів Motion Picture Association (MPA).

Згідно з даними MPA, за перше півріччя минулого року надходження від кінопрокату в Україні становили 145,2 млн. грн.

За словами генерального директора кінопрокатної компанії B&H Film Distribution Богдана Батруха, оприлюднені MPA дані свідчать про те, що на ринку кінопрокату в Україні сьогодні відсутні якісь негативні тенденції, він продовжує стабільно зростати.

«Сьогодні вже з упевненістю можна говорити, що окремі заяви про якісь проблеми з прокатом дубльованих українською мовою кінофільмів мали не економічний, а політичний підтекст, і були зроблені або далекими від реалій ринку людьми, або просто циніками», - зазначив гендиректор B&H.

«Українці як на заході, так і на півдні, сході країни продовжували і продовжують ходити в кінотеатри. А єдиною проблемою, яка їх справді турбує, є якість кінопродукції, яку вони дивляться», - додав Батрух.

Довідка УНІАН. Motion Picture Association (MPA) була заснована 1945 року для допомоги міжнародній кіноіндустрії. Асоціація є спонсором декількох нагород.

Членами МРА є найбільші виробники і дистриб’ютори фільмів у світі - Paramount Pictures, Sony Pictures, Universal City Studios, Walt Disney Studios, 20 Century Fox Film, Warner Bros та ін.

Згідно з даними опитування, проведеного компанією First Movies International у грудні 2007 року на замовлення Sony та Disney, 19% опитаних заявили про необхідність збільшення кількості фільмів, що дублюються українською, ще 24% респондентів підтримують таку ідею, 30% опитаних нейтрально до цього ставляться.

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4049
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Я
5760 дн. тому
Сколько уже можно слышать вопли о насильной украинизации? Неужели граждане Украины не в состоянии выучить украинский язык? Это же не английский и не японский, а наш родной славянский язык!
Олег
5760 дн. тому
Тут кілька громадян переживає за заробітки кінопрокатників. І при тому плють на національні інтереси країни в якій живуть. В Україні українською, в Росії російською, в Поільщі польскою. Навіщо ці скиглі? Не хочеш розуміти українську, покидай цю країну. Ця країна не для тебе, друже українофобе.
ok
5761 дн. тому
це закономірно. українська мова прекрасна!
5761 дн. тому
Бред неверю...это обычный пиар типа все ок все ходят как и ходили! Похоже дела в кинотеатрах идут неважно особенно на востоке и в крыму! Вот и пытаются всеми правдами и неправдами делать хорошую мину при плохой игре.
DimOК
5761 дн. тому
Уже год не хожу в кинотеатры не из-за того, что перевод украинский. А из-за того, что он просто отвратительный и некачественный.
Сергей
5762 дн. тому
Почему всегда цитируют Батруха? Других нет? Мне кажется,что этот товарищ,мягко говоря,шельмует данные.Уже видно,что его компания стала монополистом рынка,практически вытеснив с помощью министерства культуры конкурентов.Может суть только в деньгах, а не в якобы благородной цели донести укр.язык в каждую "оселю".Поэтому он и будет кричать об увеличении прибылей всего проката,хотя это и неправда,в прибыле только он один.
Небайдужий
5762 дн. тому
А последний дубляж "Хеллбоя"? Это же ужас! Складывается впечатление, что за одну ночь на студии в подвале продублировали!!! В конце фильма вообще последннюю фразу главного героя забыли вставить (проплямкал в тишине губами)!!! Точно ночью ХАЛТУРИЛИ! За что мы отдали 120 грн. за два билета?!!!!!!
три раза ку малиновым штанам
5762 дн. тому
если сранивать посещаемость кинотеатров за 1.01-30.06.2007 года с посещаемостью 1.01 -30.06.2008 - наблюдается падение в 12,2%...
Всеволад
5762 дн. тому
Сагласен с ВОЛЛ-І, мы жывьом в Украине.
Андрій
5762 дн. тому
в большинстве украинских кинотеатров за год цены изменилась минимум на 25 процентов/ А звідки така статистика? Можна офіційне джерело?
Виталий
5762 дн. тому
Простая математика показывает, что на лицо снижение доходов от кинопроката, , а рост денежной массы всего лишь результат повышения цен на билеты, в большинстве украинских кинотеатров за год цены изменилась минимум на 25 процентов, так о каком росте можно говорить, а если посчитать реальные доходы, то кинотеатры не досчитались порядка 8 млн долларов, так что.....
ВОЛЛ-І
5762 дн. тому
На ВОЛЛ-І в Києві кінотеатри забиті були в день прем'єри. Якщо фільм класний, то людям по барабану, якою мовою дивитись.
Андрій - Глєбу
5762 дн. тому
Кінотеатри практично не підіймали ціну. Так що "не разводите"
Николай
5762 дн. тому
Брехня.На Юго-Востоке и в Крыму кинотеатры практически пустые.Почему данные дистрибьюторов отличаются,у Батруха одни цифры у всех остальных другие? К чему замыливать проблему?
Глеб
5762 дн. тому
При инфляции 15% рост доходов 4% называется-деградация отрасли.Кого разводим?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду