Гендиректор «Оглядача» Вадим Осадчий: «Рішення лондонського суду має бути підтверджене в українському суді»

11 Червня 2008
26424
11 Червня 2008
11:57

Гендиректор «Оглядача» Вадим Осадчий: «Рішення лондонського суду має бути підтверджене в українському суді»

26424
Гендиректор «Оглядача» Вадим Осадчий: «Рішення лондонського суду має бути підтверджене в українському суді»
Генеральний директор холдингу «Обоз.ua» Вадим Осадчий, коментуючи «ТК» рішення Високого суду Правосуддя в Лондоні щодо того, що «Оглядач» має виплатити Рінату Ахметову 100 тисяч доларів США, зазначив, що позиція редакції залишається незмінною.
 
«Якщо у Ахметова є питання до «Оглядача», то йому краще звертатися або до «Оглядача», або, в крайньому випадку, до українського суду, – сказав Вадим Осадчий. – А судитися в Лондоні з українським ЗМІ – це, як мінімум, некоректно з його боку. Особливо враховуючи те, що згідно з англійським законодавством (чого не могли не знати його юристи), для того, щоб брати участь у процесі, ми повинні мати представництво та юридичну адресу у Великій Британії. Рішення Високого суду правосуддя в Лондоні потрібно буде підтверджувати в українському суді».
 
Генеральний директор висловив сподівання, що українські судді, розглядаючи цю справу, виявлять професійну і незаангажовану позицію. За його словами, розгляд справи в Україні приверне до цього процесу більше уваги громадськості та журналістської спільноти.
 
Нагадаємо, що Високий суд Правосуддя в Лондоні 5 червня 2008 року прийняв рішення на користь Ріната Ахметова. Як йдеться в прес-релізі компанії «Ейкін Гамп Страусс Хауер енд Фельд», що представляла інтереси Ахметова, «Високий суд Правосуддя в Лондоні присудив збитки в розмірі 100 000 доларів США і судові витрати на користь Ріната Ахметова в справі про наклеп проти Інтернет-видання „Оглядач”. Приводом для розгляду стала низка статей, у яких містилися численні брехливі заяви на адресу Ахметова».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду