detector.media
11.06.2008 11:57
Гендиректор «Оглядача» Вадим Осадчий: «Рішення лондонського суду має бути підтверджене в українському суді»
Генеральний директор холдингу «Обоз.ua» Вадим Осадчий, коментуючи «ТК» рішення Високого суду Правосуддя в Лондоні щодо того, що «Оглядач» має виплатити Рінату Ахметову 100 тисяч доларів США, зазначив, що позиція редакції залишається незмінною.
 
«Якщо у Ахметова є питання до «Оглядача», то йому краще звертатися або до «Оглядача», або, в крайньому випадку, до українського суду, – сказав Вадим Осадчий. – А судитися в Лондоні з українським ЗМІ – це, як мінімум, некоректно з його боку. Особливо враховуючи те, що згідно з англійським законодавством (чого не могли не знати його юристи), для того, щоб брати участь у процесі, ми повинні мати представництво та юридичну адресу у Великій Британії. Рішення Високого суду правосуддя в Лондоні потрібно буде підтверджувати в українському суді».
 
Генеральний директор висловив сподівання, що українські судді, розглядаючи цю справу, виявлять професійну і незаангажовану позицію. За його словами, розгляд справи в Україні приверне до цього процесу більше уваги громадськості та журналістської спільноти.
 
Нагадаємо, що Високий суд Правосуддя в Лондоні 5 червня 2008 року прийняв рішення на користь Ріната Ахметова. Як йдеться в прес-релізі компанії «Ейкін Гамп Страусс Хауер енд Фельд», що представляла інтереси Ахметова, «Високий суд Правосуддя в Лондоні присудив збитки в розмірі 100 000 доларів США і судові витрати на користь Ріната Ахметова в справі про наклеп проти Інтернет-видання „Оглядач”. Приводом для розгляду стала низка статей, у яких містилися численні брехливі заяви на адресу Ахметова».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY