Реклама: 16-21 червня тренінговий центр «Діджитал консалтинг» проведе операторський майстер-клас

5 Червня 2008
4935
5 Червня 2008
11:09

Реклама: 16-21 червня тренінговий центр «Діджитал консалтинг» проведе операторський майстер-клас

4935
Реклама: 16-21 червня тренінговий центр «Діджитал консалтинг» проведе операторський майстер-клас
Тренінговий центр «Діджитал консалтинг» - компанія, що спеціалізується на проведенні тематичних майстер-класів і семінарів. Крім того в послуги компанії входить організація і проведення рекламних кампаній, презентацій, надання інформаційних послуг, включаючи технічні переклади, статті, каталоги.
 
Принципи роботи:
Наші тренери є експертами в своїй області, це відомі професіонали в конкретних сферах продакшену, а також викладачі спеціалізованих кафедр. Головне правило цих спеціалістів: вчити тому, що особисто перевірив на практиці.
Орієнтування на потреби клієнтів.
Методичність у досягненні мети.
Постійне вдосконалення якості послуг, що надаються.
 
Заходи компанії:
Червень 2008. Операторський майстер-клас.
 
Категорія підготовленості слухачів: базова, середня.
Напрям підготовки розрахований на операторів і журналістів, які вивчають операторську майстерність та монтажні програми і підходить як для користувачів, що тільки починають, так і для операторів з досвідом роботи, які не бажають зупинятися на досягнутому, бажаючи освоїти нові навички та знання програмних пакетів. Навчання в невеликих групах.
 
Дата проведення: 16-21 червня 2008 (6 днів)
Місце проведення: Київ.
 
Програма майстер - класу:
День перший.
Тема: Вступ до сценаристки.
Пошук теми та ідеї. Збір матеріалів і розробка задуму. Написання сценарної заявки. Літературний і режисерський сценарій. Сюжет і фабула. Елементи композиції: експозиція, зав'язка, розвиток дії, кульмінація, фінал. Конфлікт. Історія, герой, образ, символ, деталь. Структурні одиниці сценарію: епізод і перехід.
 
День другий.
Тема: Теорія операторської майстерності
Визначення понять «кадр» і «план». Крупність планів відображення. Динамічні характеристики відеокадру. Статичний і динамічний кадр: принципи зйомки і випадку використання. Правила зйомки динамічного і штучного динамічного кадру. Використання трансфокатора і панорамування. Використання штативу. Зйомка подій у реальному часі. Практичні заняття.
 
День третій.
Тема: Особливості роботи оператора в інформаційній журналістиці.
Домінуюча позиція відеоряду у тележурналістиці. Об'єктивність і точність подачі відеоінформації: зйомка без штативу, панорама, перефокус, зміна масштабу зображення за допомогою трансфокатора, ракурсна зйомка. Використання архівного відеоряду. Інтершум. Стандарти репортажу.
 Тема: Медіа правові та етичні норми використання відеозображення.
Зйомка приватних і публічних осіб у приватних і публічних обставинах. Зйомка обставин. Зйомка жертв катастроф, підозрюваних, уразливих груп (діти, інваліди, жінки). Практичні заняття.
 
День четвертий.
Тема: Композиція відеокадру і методи її побудови.
Поняття композиції відеокадру. Правила побудови композиції. Поняття ракурсу, його вплив на емоційне забарвлення об'єкту зйомки. Вплив заднього плану і деталі на сприйняття об'єкту зйомки. Людина у кадрі – основні прийоми зйомки інтерв'ю. «Правило вісімки». Журналіст у кадрі: правила роботи над стенда пом. Поняття перспективи. Методи виявлення перспективи. Практичні заняття.
 
День п'ятий. Тема: Теорія відео монтажу.
Поняття монтажу. Монтаж, як співставлення. Експерименти Кулішова. Акцентний і комфортний монтаж. Принципи комфортного монтажу. Лінійний, паралельний, кліповий монтаж. Практичні заняття.
 
День шостий.
Тема: Монтажні системи.
Первинне, вторинне корегування кольору. Кодеки, формати. Обладнання для невеликих студій. Практичні заняття.
 
 
Контактна особа:
Тетяна Шепель.
моб. тф. 097-522-67-49
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду