detector.media
05.06.2008 11:09
Реклама: 16-21 червня тренінговий центр «Діджитал консалтинг» проведе операторський майстер-клас
Тренінговий центр «Діджитал консалтинг» - компанія, що спеціалізується на проведенні тематичних майстер-класів і семінарів. Крім того в послуги компанії входить організація і проведення рекламних кампаній, презентацій, надання інформаційних послуг, включаючи технічні переклади, статті, каталоги.
 
Принципи роботи:
Наші тренери є експертами в своїй області, це відомі професіонали в конкретних сферах продакшену, а також викладачі спеціалізованих кафедр. Головне правило цих спеціалістів: вчити тому, що особисто перевірив на практиці.
Орієнтування на потреби клієнтів.
Методичність у досягненні мети.
Постійне вдосконалення якості послуг, що надаються.
 
Заходи компанії:
Червень 2008. Операторський майстер-клас.
 
Категорія підготовленості слухачів: базова, середня.
Напрям підготовки розрахований на операторів і журналістів, які вивчають операторську майстерність та монтажні програми і підходить як для користувачів, що тільки починають, так і для операторів з досвідом роботи, які не бажають зупинятися на досягнутому, бажаючи освоїти нові навички та знання програмних пакетів. Навчання в невеликих групах.
 
Дата проведення: 16-21 червня 2008 (6 днів)
Місце проведення: Київ.
 
Програма майстер - класу:
День перший.
Тема: Вступ до сценаристки.
Пошук теми та ідеї. Збір матеріалів і розробка задуму. Написання сценарної заявки. Літературний і режисерський сценарій. Сюжет і фабула. Елементи композиції: експозиція, зав'язка, розвиток дії, кульмінація, фінал. Конфлікт. Історія, герой, образ, символ, деталь. Структурні одиниці сценарію: епізод і перехід.
 
День другий.
Тема: Теорія операторської майстерності
Визначення понять «кадр» і «план». Крупність планів відображення. Динамічні характеристики відеокадру. Статичний і динамічний кадр: принципи зйомки і випадку використання. Правила зйомки динамічного і штучного динамічного кадру. Використання трансфокатора і панорамування. Використання штативу. Зйомка подій у реальному часі. Практичні заняття.
 
День третій.
Тема: Особливості роботи оператора в інформаційній журналістиці.
Домінуюча позиція відеоряду у тележурналістиці. Об'єктивність і точність подачі відеоінформації: зйомка без штативу, панорама, перефокус, зміна масштабу зображення за допомогою трансфокатора, ракурсна зйомка. Використання архівного відеоряду. Інтершум. Стандарти репортажу.
 Тема: Медіа правові та етичні норми використання відеозображення.
Зйомка приватних і публічних осіб у приватних і публічних обставинах. Зйомка обставин. Зйомка жертв катастроф, підозрюваних, уразливих груп (діти, інваліди, жінки). Практичні заняття.
 
День четвертий.
Тема: Композиція відеокадру і методи її побудови.
Поняття композиції відеокадру. Правила побудови композиції. Поняття ракурсу, його вплив на емоційне забарвлення об'єкту зйомки. Вплив заднього плану і деталі на сприйняття об'єкту зйомки. Людина у кадрі – основні прийоми зйомки інтерв'ю. «Правило вісімки». Журналіст у кадрі: правила роботи над стенда пом. Поняття перспективи. Методи виявлення перспективи. Практичні заняття.
 
День п'ятий. Тема: Теорія відео монтажу.
Поняття монтажу. Монтаж, як співставлення. Експерименти Кулішова. Акцентний і комфортний монтаж. Принципи комфортного монтажу. Лінійний, паралельний, кліповий монтаж. Практичні заняття.
 
День шостий.
Тема: Монтажні системи.
Первинне, вторинне корегування кольору. Кодеки, формати. Обладнання для невеликих студій. Практичні заняття.
 
 
Контактна особа:
Тетяна Шепель.
моб. тф. 097-522-67-49
consulting.digital@gmail.com.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY