Російська ВДТРК заперечила претензії українських каналів щодо трансляції Євробачення

30 Травня 2008
17132
30 Травня 2008
13:58

Російська ВДТРК заперечила претензії українських каналів щодо трансляції Євробачення

17132
Російська ВДТРК заперечила претензії українських каналів щодо трансляції Євробачення

«РТР-планета», цілодобовий інформаційно-розважальний канал російською мовою, мав право транслювати в Україні фінал міжнародного музичного шоу «Євробачення-2008», повідомила радник голови ВДТРК Вікторія Курчер.

 

Національна телекомпанія України і державний телеканал «Перший Національний» (УТ-1) повідомили напередодні, що мають намір домагатися позбавлення «РТР-планета» ліцензії на мовлення в Україні в зв'язку з тим, що російський телеканал показував фінал «Євробачення-2008», хоча ексклюзивними правами на трансляцію володів УТ-1. На Україні трансляція велася Національною телекомпанією України і паралельно йшов сигнал по «РТР-планеті», який приймається в більшості телемереж країни.

 

«Ми транслювали ("Євробачення-2008") і маємо на це повне право - у нас договір», - сказала Курчер. Тому претензії української сторони вважаються необгрунтованими, підкреслила вона.

 

Проблеми з українськими телевізійниками у російського телеканалу виникають вже не вперше. 9 березня 2006 року Національна рада України з телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про виключення каналу «РТР-планета», який був доступний майже двом мільйонам російськомовних телеглядачів, з соціального пакета київської кабельної телекомпанії «Воля» і заміні на неефірний канал Київської регіональної державної телерадіокомпанії. А незадовго до цього ТРК «Аверс» припинила трансляцію «РТР-планети» у Волинській області під приводом «одностороннього висвітлення передвиборчої кампанії в Україні до закінчення виборів».

 

МЗС РФ тоді розцінило ці рішення як спробу створити перешкоди телемовленню з Росії, нагадує «РИА «Новости».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17132
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег
5821 дн. тому
Заборонити російські телеканали в Україні. Як такі що розпалюють ворожнечу.
lawer
5822 дн. тому
такой фирмы "евровидение" не существует!!! :) Есть Европейский Вещательный Союз, в который входят национальные телекомпании большинства европейских стран. Которые, кстати, платят немалые членские взносы, чтобы иметь возможность эксклюзивно на своей территории показывать общественнозначимые события (к которым, кстати, причислены и Олимпийские игры)... В свое время Интер очень стремился стать членом EBU, но его как окммерческое предприятие туда не пустили...
Дадонъ
5822 дн. тому
А почему бы "Першому нациёнальному" не подать в суд сразу на саму фирму "Евровидение", лично иск г-ну Стокселиусу, за то что они используют спутник для раздачи сигнала, причём в некодированном виде, да ещё и несколько суток, с репетициями, включениями, перегонами.... И всё это прекрасно видно хоть ты в Хоруживке, хоть в Христожопивке... Берите по-крупному сразу, казачки! И вообще, завтра же потребуйте отменить Закон Ома завтра, вместе с "перевыборами" волновых законов Максвелла и "прозорой приватизацией" закона Всемирного тяготения. Дайош укройинцкий прорыфф! быггггггггггггггг
lawer
5822 дн. тому
вообще-то, в международной практике - это решает не национальный орган, а правовладелец, передающий лицензию конкретному вещателю... причем, как правило, "польские" и "молдавские" версии лицензируются только на территорию Польши и Молдавии! Попробуйте-ка посмотреть Формулу-1 или Евро-2008 на казахском или эстонском!!! А не сможете! Даже если очень захотите!!! И тут никакая рада не поможет!!!!!!!
5822 дн. тому
В договоре написано, что право на вещание Евровидения имеет как ВГТРК, так и его спутниковая версия. А территория вещания зависит от параметров спутника. Да и в конце концов....Может я хочу смотреть Евровидение(жа не важно-что), анпример в "польском" или "молдавском" исполнении. Почему какая-то наСрада должна решать, что я могу, а что не могу смотреть?
lawer
5822 дн. тому
Что за аргумент - "у нас договор"? А какая там указана территория вещания? Безграмотность вопиющая! Так обычно прикрываются пираты, которые покупают лицензию на выпуск 1000 DVD, а потом штампуют 50.000!!! А потом говорят - какое пиратство!?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду