detector.media
30.05.2008 13:58
Російська ВДТРК заперечила претензії українських каналів щодо трансляції Євробачення
Російська ВДТРК заперечила претензії українських каналів щодо трансляції Євробачення

«РТР-планета», цілодобовий інформаційно-розважальний канал російською мовою, мав право транслювати в Україні фінал міжнародного музичного шоу «Євробачення-2008», повідомила радник голови ВДТРК Вікторія Курчер.

 

Національна телекомпанія України і державний телеканал «Перший Національний» (УТ-1) повідомили напередодні, що мають намір домагатися позбавлення «РТР-планета» ліцензії на мовлення в Україні в зв'язку з тим, що російський телеканал показував фінал «Євробачення-2008», хоча ексклюзивними правами на трансляцію володів УТ-1. На Україні трансляція велася Національною телекомпанією України і паралельно йшов сигнал по «РТР-планеті», який приймається в більшості телемереж країни.

 

«Ми транслювали ("Євробачення-2008") і маємо на це повне право - у нас договір», - сказала Курчер. Тому претензії української сторони вважаються необгрунтованими, підкреслила вона.

 

Проблеми з українськими телевізійниками у російського телеканалу виникають вже не вперше. 9 березня 2006 року Національна рада України з телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про виключення каналу «РТР-планета», який був доступний майже двом мільйонам російськомовних телеглядачів, з соціального пакета київської кабельної телекомпанії «Воля» і заміні на неефірний канал Київської регіональної державної телерадіокомпанії. А незадовго до цього ТРК «Аверс» припинила трансляцію «РТР-планети» у Волинській області під приводом «одностороннього висвітлення передвиборчої кампанії в Україні до закінчення виборів».

 

МЗС РФ тоді розцінило ці рішення як спробу створити перешкоди телемовленню з Росії, нагадує «РИА «Новости».

 

«Главред»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY