До складу громадської ради Комітету свободи слова ввели Княжицького, Свистовича, Понамарчука, Рахманіна, Скрипіна та інших

22 Травня 2008
8129
22 Травня 2008
09:55

До складу громадської ради Комітету свободи слова ввели Княжицького, Свистовича, Понамарчука, Рахманіна, Скрипіна та інших

8129
До складу громадської ради Комітету свободи слова ввели Княжицького, Свистовича, Понамарчука, Рахманіна, Скрипіна та інших
Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні, що відбулося 21 травня 2008 року, затвердив новий склад Громадської ради – постійно діючого незалежного громадського колегіального експертного органу при комітеті.
 
До її складу ввійшли:
Біденко Артем (Асоціація зовнішньої реклами України)
Большакова Ольга (Незалежна асоціація телерадіомовників)
Гузь Сергій (Незалежна медіа-профспілка України)
Гуменюк Людмила (Центр медіа-реформ)
Замніус Віталій (Фонд «Відродження»)
Іванов Валерій (Академія української преси)
Павло Моісеєв («Інтерньюз-Україна»)
Котенко Катерина (Індустріальний телевізійний комітет)
Княжицький Микола (генеральний директор товариства «Телерадіосвіт»)
Крикун-Симанський Дмитро («Інтерньюз-Україна»)
Лазебник Максим (Всеукраїнська рекламна коаліція)
Лигачова-Чернолуцька Наталя («Детектор медіа»)
Медведєв Костянтин (Незалежна асоціація розповсюджувачів преси)
М’ясникова Катерина (Незалежна асоціація мовників)
Ольшанський Олександр (правління Інтернет асоціації України)
Понамарчук Дмитро (Фонд вільних журналістів)
Пекар Валерій (Українська Інтернет-спільнота)
Портніков Віталій (Радіо «Свобода»)
Рахманін Сергій («Дзеркало тижня»)
Самохвалов Василь (Центр суспільних медіа)
Свистович Михайло («Майдан»)
Сюмар Вікторія (ІМІ)
Скачко Володимир (головний редактор газети «Київський телеграф»)
Хоменок Олег (IREX)
Шевченко Тарас (Інститут медіа права)
Роман Скрипін (Незалежна медіа-профспілка України)
 
Також парламентський комітет затвердив положення про Громадську раду з питань свободи слова та інформації.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8129
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дмитро Понамарчук
5822 дн. тому
Люба «Дівчино»! Я ніколи не працював і не працюю речником протиправно звільненого з посади генерального прокурора Святослава ПІСКУНА. Для мене така посада – зависока честь. Подібних планів я не розглядаю і на майбутнє. А щоб розібратися, хто з нас журналіст, треба ставити власний підпис, а не називатися «дівчиною» (бо як це можна довести?). Дай, Боже, Вам здоров’я й клепок!
Сергій Гузь
5824 дн. тому
Питання треба ставити не "чому він у списку", а що він буде робити в цій Громадській раді? Загалом моє особисте враження від роботи Громадської ради досить складне. Остаточні рішення усе одно ухвалюють депутати Комітету, і це правильно, хоча і не завжди відповідає нашим інтересам. Наприклад, у минулому складі ГР розглядалися зміни до закону про ТБ, якими ввели Редакційні ради. Вже тоді було зрозуміло, що за такого формулювання, яке увійшло в закон, контроль над Радами отримають власники. Була спроба дискутувати це питання. Але також було очевидно, що ця прогресивна ідея не пройде в ідеальному для журналістів варіанті. Зараз нова Громадська рада, при бажанні, може переглянути ці норми і звернутись до депутатів про внесення змін в законопроект, які б посилили незалежність Редакційних рад від впливу та контролю з боку менеджменту та власників. Зробити це буде дуже складно, тому що не можна припустити двовладдя в редакціях. І те, що в Громадську раду входять різні люди (і журналісти, і менеджери) дозволяє шукати ефективні варіанти у попередніх дискусіях, а не хвататись за голову після прийняття закону.
курт
5824 дн. тому
По поводу Гузя Журналист явно погорячился. Чудак очень неплохо копал в свое время в Днепродзержинске (в отличие от тысяч "журналистов", пересказывающих чужие сюжеты, он реально делал расследования). А сейчас в "Тиждне" работает.
Дівчина
5824 дн. тому
Ну причом тут речник Піскуна Панамарчук?! Він - журналіст??? Думала, давно минули ті часи, коли у Ради і Комітеті вводили таких людей.
Журналіст
5824 дн. тому
До чого тут Самохвалов? Хіба він журналіст? Так, колись щось писав про спорт. Але всі знають, що він він просто давній собутильник Андрюші Шевченка. І тепер ця людина буде експертом з журналістики? Ганьба такій громадській раді. Чому в списку є ніколи-не-журналіст Гузь із профспілки, та ще й Скрипін звідти, але нема Лубченка чи його зама з НСЖУ? Навіщо в громадській раді хамло і непорядний Крикун, якого дуже важко вважати взагалі журналістом. Він здатен тільки на те, щоб сидіти з політиками в радіостудіях й піддакувати їм. Хто включив до громадської ради маленького сірого бюрократа Замніуса з фонду "Відродження", який все життя тільки перекладає папери в тому фонді? Його включили тому, що саме від нього залежить подальше одержання західних грантів для компанії Андрюша Шевченко і Ко.? Народ, хіба це не плювки в бік журналістів?
xc
5824 дн. тому
ага, Княжицький, Пономарчук - це саме борці за свободу слова:). ще туди додайте Бузину
МК
5824 дн. тому
А кого б запропонували Ви?... Мене, правда, кількість не влаштовує. Вважав би за краще чоловік 7-10. Максимум 12-15. Дійсно знакових фігур.
H)
5824 дн. тому
Знову тусовка для своїх. Більшість цих людей просто знають одне одного...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду