Кременчуцькій журналістці перекваліфікували звинувачення – з хабарництва на здирництво

21 Травня 2008
15615
21 Травня 2008
13:44

Кременчуцькій журналістці перекваліфікували звинувачення – з хабарництва на здирництво

15615
Кременчуцькій журналістці перекваліфікували звинувачення – з хабарництва на здирництво
Правоохоронці Кременчука (Полтавська область) мають намір передати до суду справу щодо редактора газети «Кремень» Ольги Оленич, яку обвинувачували в отриманні хабара в розмірі 10 тисяч доларів. Про це повідомляє «Обком».
 
За інформацією видання, журналістці тепер інкримінують не хабарництво, а здирництво. У справі Ольга Оленич проходить разом із активістом місцевого відділення Партії зелених та зі своїм знайомим.
 
Міліція вважає, що потрібен щонайменше місяць, аби завершити розслідування. Мовляв, слідство гальмує проведення експертизи запису з цифрового диктофону, на який записували розмову при отриманні хабара.
 
Сама Ольга Оленич сьогодні заявила «Обкому», що про перекваліфікацію звинувачень дізналася із засобів масової інформації.
 
Нагадаємо, у жовтні минулого року Ольгу Оленич затримали співробітники УМВС у Полтавській області за підозрою в отриманні хабара у розмірі 10 тисяч доларів від директора компанії-забудовника. Нібито, пані Оленич вимагала ці гроші за те, що не писала критичні статті про будівництво компанією багатоповерхового будинку у Придніпровському парку Кременчука, що супроводжувалося масовим вирубуванням дерев та перебувала у змові з головою кременчуцької організації Партії зелених України.
 
У 2006 році міліція вже затримувала Ольгу Оленич за підозрою в отриманні хабара. Тоді йшлося про хабар у 2600 грн за фальшиве посвідчення журналіста та сприяння в отриманні дозволу на зброю, що стріляє ґумовими кулями. Але міліції не вдалося знайти достатніх доказів, аби притягнути пані Оленич до відповідальності.
 
Тижневик «Кремінь» виходить у Кременчуці накладом 10 тисяч примірників. Засновник – трудовий колектив редакції.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15615
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Александр
5833 дн. тому
Я сам из Кременчуга, и этот случай освещался в местных газетах довольно подробно. Как я понял, там действительно имело место вымогательство, причём довольно наглое, под прикрытием якобы борьбы против вырубки деревьев на участке парка, отведённом под строительство. Те деревья, конечно, жалко было и мне, но вымогать деньги за то, чтобы она не писала злобных статей в свою газету (а позволила их всё-таки тихо вырубить) - это однозначно низко, подло и гадко.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду