detector.media
21.05.2008 13:44
Кременчуцькій журналістці перекваліфікували звинувачення – з хабарництва на здирництво
Правоохоронці Кременчука (Полтавська область) мають намір передати до суду справу щодо редактора газети «Кремень» Ольги Оленич, яку обвинувачували в отриманні хабара в розмірі 10 тисяч доларів. Про це повідомляє «Обком».
 
За інформацією видання, журналістці тепер інкримінують не хабарництво, а здирництво. У справі Ольга Оленич проходить разом із активістом місцевого відділення Партії зелених та зі своїм знайомим.
 
Міліція вважає, що потрібен щонайменше місяць, аби завершити розслідування. Мовляв, слідство гальмує проведення експертизи запису з цифрового диктофону, на який записували розмову при отриманні хабара.
 
Сама Ольга Оленич сьогодні заявила «Обкому», що про перекваліфікацію звинувачень дізналася із засобів масової інформації.
 
Нагадаємо, у жовтні минулого року Ольгу Оленич затримали співробітники УМВС у Полтавській області за підозрою в отриманні хабара у розмірі 10 тисяч доларів від директора компанії-забудовника. Нібито, пані Оленич вимагала ці гроші за те, що не писала критичні статті про будівництво компанією багатоповерхового будинку у Придніпровському парку Кременчука, що супроводжувалося масовим вирубуванням дерев та перебувала у змові з головою кременчуцької організації Партії зелених України.
 
У 2006 році міліція вже затримувала Ольгу Оленич за підозрою в отриманні хабара. Тоді йшлося про хабар у 2600 грн за фальшиве посвідчення журналіста та сприяння в отриманні дозволу на зброю, що стріляє ґумовими кулями. Але міліції не вдалося знайти достатніх доказів, аби притягнути пані Оленич до відповідальності.
 
Тижневик «Кремінь» виходить у Кременчуці накладом 10 тисяч примірників. Засновник – трудовий колектив редакції.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY