detector.media
13.05.2008 16:30
«Укртелемережа» готує ще один судовий позов проти Нацради
Президент асоціації «Укртелемережа» Василь Аніпченко збирається подавати позов до Донецького адміністративного суду на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення за стягнення, за його словами, незаконного ліцензійного збору. Про це він повідомив під час Днів кабельного телебачення України в селищі Гаспра (Крим). 
 
У коментарях «ТК» пан Аніпченко розповів: «Я став власником компанії-кабельного оператора в Донецькій області (не буду називати якого, доки ми остаточно не подали документи до суду). 5 травня моя компанія отримала ліцензію провайдера програмної послуги. Я переглянув документи, за якими сплачувався ліцензійний збір, і з’ясувалося, що сплата ліцензійного збору не передбачена законодавством для отримання провайдерської ліцензії». 
 
За його словами, серед позивних вимог є стягнення з Нацради вартості ліцензійного збору та належних платежів. Цим судовим позовом Василь Аніпченко планує створити прецедент і змусити Національну раду відмовитися від стягнення ліцензійного збору з кабельних операторів. 
 
Також «Укртелемережа» у квітні цього року подала 3 позови до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування 17 рішень Нацради. Окрім цього, у травні асоціація збирається написати звернення до Генеральної прокуратури щодо проведення позапланової перевірки Нацради через невиконання останньою закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». 
 
За словами голови Національної ради Віталія Шевченка, Нацрада вже звикла до судових позовів Василя Аніпченка. Щодо законності ліцензійного збору з провайдерів програмної послуги він зазначив: «Національна рада по відношенню до компаній-кабельних операторів робить усе так, як це належить робити відповідно до закону й інших нормативних актів». 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY