Ігор Мірошниченко боротиметься у Київраді за україномовне кіно, а Наталія Чангулі та Валентин Щербачов балотуються від УНА за традицією

8 Травня 2008
7960
8 Травня 2008
14:32

Ігор Мірошниченко боротиметься у Київраді за україномовне кіно, а Наталія Чангулі та Валентин Щербачов балотуються від УНА за традицією

7960
Ігор Мірошниченко боротиметься у Київраді за україномовне кіно, а Наталія Чангулі та Валентин Щербачов балотуються від УНА за традицією
Услід за заступником голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексієм Мустафіним, який балотується до Київради під №4 за списком СДПУ(о), і Тернопільським Сірим Сергієм Притулою, який увійшов під №5 до списку Української народної партії, у перших п’ятірках партій і блоків на київських виборах засвітилися й інші медійні персонажі.
 
Разом з ВО «Свобода» четвертим номером списку до Київради йде керівник спортивного відділу інформаційної служби телеканалу ICTV Ігор Мірошниченко. Легенда УТ Тетяна Цимбал завершує першу п’ятірку списку партійної організації «Совість України». №4 у списку блоку «Міський партизан» отримав заступник редактора відділу політики газети «Факты и комментарии» Олександр Галух. А партія Українська національна асамблея залучила до своїх лав одразу двох медійників: гендиректора ТРК «Спорт Україна» Валентина Щербачова (№2) та журналістку СТБ Наталію Чангулі (№4). Усі журналісти-кандидати цілком серйозно ставляться до своєї участі у виборах. Кожен особисто знає партнерів із партії або блоку, тому й пристав на пропозицію місця в списку.
 
Ігор Мірошниченко погодився, бо «у Свободі немає людей, які йдуть у Київраду, щоб повернути собі гроші, внесені за участь у списку, або забезпечити собі бізнес». Ігор особисто знає Олега Тягнибока. Журналіст, власне, був ідейним натхненником Маршу українського кіноглядача. «Усе життя мене глибоко обурювало питання кінодубляжу: чому я, українець, маю дивитися дубляж іноземних фільмів російською мовою? Кіно – це один із важливих чинників, що має формувати світогляд насамперед дітей. На мій погляд, лише національна ідея може обєднати Україну. Я знаю, що крім Свободи ніхто цим не займається», – переконаний Ігор Мірошниченко. Він хоче своїм прикладом переконати киян, що є чесні люди, які хочуть змінити щось на краще.
 
Тетяна Цимбал об’єдналася з однодумцями (вчителями, лікарями, професорами, науковцями, юристами): «Це партія інтелігенції. Кожен у своїй галузі міг би зробити щось корисне». Пані Тетяну як киянку в п’ятому поколінні дуже турбує все, що відбувається в місті. Символом сучасного Києва, на її думку, став Володимир із хрестом на фоні червоного павільйону «Кока-кола». Мешкаючи на майдані, пані Тетяна бачить, як столиця змінюється в гірший бік, тому вирішила, що місту потрібна допомога: «Можна сидіти з друзями та бідкатися – “що ж це коїться?”, а можна, принаймні, спробувати щось змінити. Я ніколи не йшла в політику і ніколи не приставала на якусь політичну точку зору. Але тут сама назва партії налаштовує на певний лад».
 
Олександр Галух пристав на пропозицію свого давнього товариша по партії «Молода Україна» Вадима Мурачова, який нині створив блок «Міський Партизан». «Київські політики поводять себе як загарбники на окупованій території. Якщо вони окупанти, то ми партизани», – пояснює Олександр. «Партизани» мають декілька ідей. По-перше, вони хочуть провести повну інвентаризацію власності міської громади, аби з’ясувати, хто, коли, кому і на яких умовах передавав землі та майно з комунальної власності в приватні чи то державні руки. По-друге, Олександр Галух із однодумцями хоче повернути владу киянам: «Потрібна нова система управління: жодне важливе рішення не має бути прийняте без згоди міських жителів. Міський референдум має стати робочим інструментом вирішення всіх питань, у тому числі розподілу грошей та землі». Причому, обмежуватися Києвом вони не збираються, кажуть, що завоюють владу в усіх містах України, а потім підуть у Верховну Раду.
 
Наталія Чангулі та Валентин Щербачов не вперше опинилися в списку УНА: 2006 року вони також балотувалися. «Я взагалі з 1994 року періодично балотуюся разом із УНА до Київради та Верховної Ради, – розповіла «ТК» пані Наталія. – Тоді йти кандидатом від УНА-УНСО було досить екстремально, це могло викликати неприємності. У 94-му році з нами була Світлана Синякова. У неї потім дуже загадково склалася журналістська доля: вона покинула політичну журналістику й почала працювати у виданнях садово-дачної тематики». Раніше, коли вибори до міськради проходили за мажоритарною системою, Наталія Чангулі була кандидатом від округу, який об’єднував київські масиви Шулявка та Відрадний. «Перший раз, коли там балотувалася, працівники компетентних органів сказали, що мене ніхто там не знає і шансів у мене немає. А я вийшла у другий тур, тоді проти мене почали боротися. Але депутата так і не обрали, бо на перше місце мене не пускали, але і я нікому не давала змоги перемогти», – пригадала пані Наталія.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7960
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Іван
5867 дн. тому
Ігоре, так тримати!!! Правда за нами!!!
Олег
5868 дн. тому
Мирошиченко правду каже!!! Дійсно, чому українець у своїй країні повинен дивитися іноземне кіно в перекладі на мову північного сусіда?
Влад
5868 дн. тому
Шутки шутками, а будет весело, если люди вбахивают лимоны, а "партизаны" пройдут на одном названии
ируся
5869 дн. тому
Галух при этом создал не один блок. Поговаривают, что именно он был инициатором создания клона Омельченко и именно он стоит за скандалом выхода Дония из списка настоящего Омельченко. Галух сейчас крупный политтехнолог. И ошибаются те, кто думает, что он работает на одного человека - Швеца или Балу, Дония или Голубченко... Он себя еще покажет. И главное - он автор той всей чернухи, кторая сейчас польется на Катю.... Такого изысканного черного политического юмора я давно не видел. Ждите, готовьтесь - всем мину подложит страшный Галух.
Ира
5869 дн. тому
Заказуха. откровенная заказуха Галуха и его пьяных партизанов
Николай Мотуз
5869 дн. тому
Я был лучшего мнения о Мирошниченко.Хороший журналист,но вляпаться в тягнибоковщину? Нет слов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду