КМДА розробляє редакційний статут та створить редраду ТРК «Київ»

8 Травня 2008
8261
8 Травня 2008
12:13

КМДА розробляє редакційний статут та створить редраду ТРК «Київ»

8261
КМДА розробляє редакційний статут та створить редраду ТРК «Київ»

Київська міська державна адміністрація вирішила розробити редакційний статут і створити редакційну раду комунальної телекомпанії «Київ». Про це йдеться в розпорядженні Київміськадміністрації, повідомляє «Українська правда» із посиланням на  «Українські новини».

 
Цим розпорядженням адміністрація внесла зміни в статут телекомпанії. Зміни передбачають, що редакційний статут ТРК «Київ» із вимогами до створення і поширення інформації затверджує адміністрація.
 
Вимоги стосуються забезпечення точності, об'єктивності і збалансованості подачі інформації телекомпанією, поширення конфіденційної інформації, про насильство, злочини, релігійні, національні та сексуальні меншини.
 
Статут має містити вимоги до: перевірки достовірності інформації, отриманої від третіх осіб, до реклами і спонсорства, по недопущенню прихованої реклами й особливості поширення інформації про партії під час виборчого процесу і поза ним.
 
Засновник має право втручатися у творчу діяльність ТРК «Київ» тільки шляхом внесення змін у редакційний статут.
 
Склад редради буде призначатися навпіл адміністрацією і творчим колективом.
Кількість членів редради в розпорядженні не зазначено.
 
Функції редакційної ради - забезпечення прав і обов'язків співробітників телекомпанії, контроль над дотриманням ними редстатуту, над вимогами, що стосуються заборони цензури і втручання у творчу роботу.
 
Редакційна рада може ініціювати відсторонення від керівництва ТРК або її підрозділів осіб, що порушують редстатут, призначення службового розслідування і звільнення таких осіб у випадку підтвердження фактів порушень.
 
Як повідомляло агентство, раніше Київрада заявив про намір домовитися з комунальними ЗМІ про об'єктивне висвітлення його діяльності в цілому і кожного депутата окремо.
 
Тим часом, як повідомила прес-служба умовного «Київського медіахолдингу», створення редакційного статуту «не є новиною», оскільки це робиться на виконання вимоги Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду