detector.media
08.05.2008 12:13
КМДА розробляє редакційний статут та створить редраду ТРК «Київ»

Київська міська державна адміністрація вирішила розробити редакційний статут і створити редакційну раду комунальної телекомпанії «Київ». Про це йдеться в розпорядженні Київміськадміністрації, повідомляє «Українська правда» із посиланням на  «Українські новини».

 
Цим розпорядженням адміністрація внесла зміни в статут телекомпанії. Зміни передбачають, що редакційний статут ТРК «Київ» із вимогами до створення і поширення інформації затверджує адміністрація.
 
Вимоги стосуються забезпечення точності, об'єктивності і збалансованості подачі інформації телекомпанією, поширення конфіденційної інформації, про насильство, злочини, релігійні, національні та сексуальні меншини.
 
Статут має містити вимоги до: перевірки достовірності інформації, отриманої від третіх осіб, до реклами і спонсорства, по недопущенню прихованої реклами й особливості поширення інформації про партії під час виборчого процесу і поза ним.
 
Засновник має право втручатися у творчу діяльність ТРК «Київ» тільки шляхом внесення змін у редакційний статут.
 
Склад редради буде призначатися навпіл адміністрацією і творчим колективом.
Кількість членів редради в розпорядженні не зазначено.
 
Функції редакційної ради - забезпечення прав і обов'язків співробітників телекомпанії, контроль над дотриманням ними редстатуту, над вимогами, що стосуються заборони цензури і втручання у творчу роботу.
 
Редакційна рада може ініціювати відсторонення від керівництва ТРК або її підрозділів осіб, що порушують редстатут, призначення службового розслідування і звільнення таких осіб у випадку підтвердження фактів порушень.
 
Як повідомляло агентство, раніше Київрада заявив про намір домовитися з комунальними ЗМІ про об'єктивне висвітлення його діяльності в цілому і кожного депутата окремо.
 
Тим часом, як повідомила прес-служба умовного «Київського медіахолдингу», створення редакційного статуту «не є новиною», оскільки це робиться на виконання вимоги Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY