Журналіст Віталій Буряк звинуватив «Оглядач» у грубому редагуванні його матеріалу

7 Травня 2008
9859
7 Травня 2008
17:21

Журналіст Віталій Буряк звинуватив «Оглядач» у грубому редагуванні його матеріалу

9859
Журналіст Віталій Буряк звинуватив «Оглядач» у грубому редагуванні його матеріалу

Луцький журналіст Віталій Буряк стверджує, що редактори Інтернет видання «Обозреватель» підписали замовний матеріал його прізвищем. Стаття, за словами журналіста, компрометує міського голову Луцька Богдана Шибу і блок Юлії Тимошенко, до якого належить мер. Вона швидше за все є проплаченою або замовною, оскільки, наразі, у Луцьку група політиків і бізнесменів домагаються відставки міського голови.

 

Як стверджує журналіст, до нього на мобільний телефон зателефонували і представились Орестом Сохаром , журналістом інтернет-видання «Обозреватель» і запропонували написати об’єктивну статтю про скандал навколо земельних аукціонів у Луцьку. Журналіст погодився і написав матеріал під назвою «Первый «аукцыонно-земельный» скандал. Продолжение следует?», проте на «Обозревателе» вийшла публікація « Как "сердечный" мэр погорел на земельных откатах» , підписана іменем журналіста, але яка сильно відрізняється від матеріалу написаного Віталієм Буряком. Після звернення журналіста до Ореста Сухара його ім’я під публікацією змінили на Віктора Бурятова.

 

Журналіст стверджує, що замовним матеріалом, який підписали його іменем, скомпрометували його перед колегами журналістами та громадськістю Луцька.

 

В Інтернет виданні «Волинська правда» журналіст розмістив відкритий лист де заперечує свій стосунок до статті, опублікованій на «Обозревателе», і проводить консультації з юристами у цій справі.

 

Наразі «Обозреватель» від коментарів відмовляється.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9859
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Обозреватель
5841 дн. тому
http://www.obozrevatel.com/news/2008/5/7/235800.htm - ось вам відповідь
:-((
5842 дн. тому
Бродскому-шизоиду пора давно по сусалам настучать. Напросился, тварь.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду