Бютівець Андрій Портнов судиться із 5-м каналом

6 Травня 2008
22556
6 Травня 2008
16:26

Бютівець Андрій Портнов судиться із 5-м каналом

22556
Бютівець Андрій Портнов судиться із 5-м каналом
Народний депутат від БЮТ Андрій Портнов вимагає від 5-го каналу спростувати інформацію щодо його, Портнова, причетності до рейдерських дій, оприлюднену у програмі «Народний контроль» 13 квітня 2008 року. Про це йдеться у позові до Подільського райсуду Києва, текстом якого володіє «Детектор медіа».
 
Також відповідачем у справі є виконавчий директор Антирейдерської спілки підприємців Андрій Семидідько, коментарі якого були використані авторами програми. Третьою стороною у справі фігурує газета «Вечірній Київ», оскільки «Народний контроль» посилався на неформальний рейтинг рейдерів, який склало видання.
 
У коментарі «ТК» директор юридичного департаменту 5-го каналу Олексій Грабєжов зазначив: «На 25 квітня цього року було призначено попереднє засідання суду. Представник позивача на нього не з’явився, через що попереднє засідання було перенесено на кінець травня. Це далеко не перший позов до 5-го каналу і не останній. Як і більшість позовів, які були за останній рік, цей позов є абсолютно необґрунтованим».
 
Прес-служба Київського медіахолдингу раніше поширила коментар, у якому в. о. головного редактора «Вечірнього Києва» Роман Костриця висловився радикальніше: «Единственный законный способ останавливать таких персонажей(Андрія Портнова. – ТК) это максимально информировать общественность об их деятельности».
 
Адвокат Андрія Портнова Володимир Макар повідомив «Телекритиці», що судове засідання має відбутися 23 травня.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22556
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
эхо
5835 дн. тому
Нет, Портнова "не забагато", а вот "5 Анал" оборзел, и это касается не только Портнова.
БЮТ
5835 дн. тому
Портнов така сама вискочка, як і більшість депутатів у БЮТі.
Маленький українець
5835 дн. тому
А чи не забагато зараз в Україні Портнова? Ще півроку тому такого прізвище ніде не чути було! ВИСКОЧКА!
БЮТ
5835 дн. тому
Пропонуємо журналістам взяти інтерв"ю в депутата від БЮТ Андрія Шевченка на тему - як він оцінює дії і поведінку свого колеги по фракції Портнова щодо "5 каналу"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду