detector.media
06.05.2008 16:26
Бютівець Андрій Портнов судиться із 5-м каналом
Народний депутат від БЮТ Андрій Портнов вимагає від 5-го каналу спростувати інформацію щодо його, Портнова, причетності до рейдерських дій, оприлюднену у програмі «Народний контроль» 13 квітня 2008 року. Про це йдеться у позові до Подільського райсуду Києва, текстом якого володіє «Детектор медіа».
 
Також відповідачем у справі є виконавчий директор Антирейдерської спілки підприємців Андрій Семидідько, коментарі якого були використані авторами програми. Третьою стороною у справі фігурує газета «Вечірній Київ», оскільки «Народний контроль» посилався на неформальний рейтинг рейдерів, який склало видання.
 
У коментарі «ТК» директор юридичного департаменту 5-го каналу Олексій Грабєжов зазначив: «На 25 квітня цього року було призначено попереднє засідання суду. Представник позивача на нього не з’явився, через що попереднє засідання було перенесено на кінець травня. Це далеко не перший позов до 5-го каналу і не останній. Як і більшість позовів, які були за останній рік, цей позов є абсолютно необґрунтованим».
 
Прес-служба Київського медіахолдингу раніше поширила коментар, у якому в. о. головного редактора «Вечірнього Києва» Роман Костриця висловився радикальніше: «Единственный законный способ останавливать таких персонажей(Андрія Портнова. – ТК) это максимально информировать общественность об их деятельности».
 
Адвокат Андрія Портнова Володимир Макар повідомив «Телекритиці», що судове засідання має відбутися 23 травня.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY