detector.media
24.04.2008 13:38
Мельниченко обіцяє оголосити голодування
Мельниченко обіцяє оголосити голодування

Колишній майор держохорони Микола Мельниченко обіцяє оголосити голодування під Секретаріатом Президента, якщо хід справи Ґонґадзе і далі гальмуватиметься. Про це повідомила «Телекритиці» прес-секретар Мельниченка Орислава Іванческул.

 

Як стверджується у повідомлення, Микола Мельниченко неодноразово заявляв на прес-конференціях та в численних інтерв’ю про необхідність проведення фоноскопічної експертизи записів з кабінету Кучми. За задумом, лише після створення експертної групи, погодження експертів з потерпілими (Л. Ґонґадзе, О.Подольським, О.Єльяшкевичем та М.Ґонґадзе) і проведення фоноскопічної експертизи плівки будуть юридичним доказом у справі Ґонґадзе. В цьому випадку їх можна буде передати у Генпрокуратуру «без ризику фальсифікацій».

 

В зв’язку з цим, наголошується у повідомленні, «домовитись з ПАРЕ про групу експертів є першочерговим завданням для Генпрокуратури. Подальше просування справи залежить лише від спільності дій Генпрокуратури та ПАРЕ. Мельниченко готовий хоч зараз віддати всі необхідні матеріали експертам, погодженим з потерпілими».

 

У повідомленні нагадується, що раніше Микола Мельниченко вже вдавався до ряду рішучих кроків, зокрема нещодавно він призупинив (але не припинив) співпрацю з Генеральною прокуратурою, «щоб таким чином стимулювати слідство проводити відповідні слідчі дії, допитати ряд свідків, пов’язаних з цією справою». Наступним кроком була відмова від охорони, яку майору Мельниченку забезпечує СБУ - «з морально-етичних міркувань»

 

Якщо з політичної волі Ющенка чи інших високопосадовців і далі гальмуватиметься хід справи і розслідування не прискорять, то Мельниченко обіцяє оголосити голодування біля Секретаріату Президента, наголошується у повідомленні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY