У Польщі створено спеціальний орган для завершення «цифризації» телебачення й радіо

21 Квітня 2008
13767
21 Квітня 2008
16:31

У Польщі створено спеціальний орган для завершення «цифризації» телебачення й радіо

13767
У Польщі створено спеціальний орган для завершення «цифризації» телебачення й радіо
У Варшаві створено Польську палату цифрового радіорозповсюдження (Polska Izba Radiodyfuzji Cyfrowej – PIRC). Організація покликана завершити процес «цифризації» телебачення й радіо, котрий уже триває протягом багатьох років. Про це повідомляє Медіабізнес із посиланням на wirtualnemedia.pl.
 
PIRC об’єднує фірми, пов'язані із цифровим радіорозповсюдженням чи зі способом поширення звуків, образів і даних у цифровому вигляді за допомогою радіо-хвиль. Організація продовжує діяльність створеного в 2002 р. Спілки фірм супутникової галузі (Stowarzyszeniе Firm Branży Satelitarnej - SFBS), яка об’єднувала виробників устаткування для прийому супутникового й наземного телебачення, а також фірми, які обслуговують головних телемовників і індивідуальних клієнтів на польському ринку. PIRC керують експерти з цієї галузі – представники фірм, які діють на польському ринку доволі давно. Організацію очолив Яцек Сильський.

Статутним завданням PIRC є представлення інтересів фірм, а також вплив на формування законодавства й суспільної й економічної політики через владу. Організація також звертатиметься до органів, які мають законодавчу ініціативу, із заявами в сфері господарської політики, і співпрацювати з іншими організаціями – насамперед, з Польською палатою електронних комунікацій. Крім цього, PIRC організуватиме курси, вести дослідження, в тому числі економічні, виконувати експертизи в сфері цифрового радіорозповсюдження.

Найближчі цілі, які стоять перед організацією, пов'язані з відкриттям доступу польським користувачам до найважливіших випусків спортивних подій у якості high definition. Польське публічне телебачення втратило вже ексклюзив на трансляцію Олімпійських ігор у Пекіні через відсутність можливості поширення в технології HD. «Ця ситуація зробить неможливий для більшості поляків перегляд прямої трансляції спортивних подій, – сказав Яцек Сильський, голова PIRC – ми намагатимемося зробити так, щоб це не повторилося у випадку з ЄВРО 2012».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду