detector.media
21.04.2008 16:31
У Польщі створено спеціальний орган для завершення «цифризації» телебачення й радіо
У Польщі створено спеціальний орган для завершення «цифризації» телебачення й радіо
У Варшаві створено Польську палату цифрового радіорозповсюдження (Polska Izba Radiodyfuzji Cyfrowej – PIRC). Організація покликана завершити процес «цифризації» телебачення й радіо, котрий уже триває протягом багатьох років. Про це повідомляє Медіабізнес із посиланням на wirtualnemedia.pl.
 
PIRC об’єднує фірми, пов'язані із цифровим радіорозповсюдженням чи зі способом поширення звуків, образів і даних у цифровому вигляді за допомогою радіо-хвиль. Організація продовжує діяльність створеного в 2002 р. Спілки фірм супутникової галузі (Stowarzyszeniе Firm Branży Satelitarnej - SFBS), яка об’єднувала виробників устаткування для прийому супутникового й наземного телебачення, а також фірми, які обслуговують головних телемовників і індивідуальних клієнтів на польському ринку. PIRC керують експерти з цієї галузі – представники фірм, які діють на польському ринку доволі давно. Організацію очолив Яцек Сильський.

Статутним завданням PIRC є представлення інтересів фірм, а також вплив на формування законодавства й суспільної й економічної політики через владу. Організація також звертатиметься до органів, які мають законодавчу ініціативу, із заявами в сфері господарської політики, і співпрацювати з іншими організаціями – насамперед, з Польською палатою електронних комунікацій. Крім цього, PIRC організуватиме курси, вести дослідження, в тому числі економічні, виконувати експертизи в сфері цифрового радіорозповсюдження.

Найближчі цілі, які стоять перед організацією, пов'язані з відкриттям доступу польським користувачам до найважливіших випусків спортивних подій у якості high definition. Польське публічне телебачення втратило вже ексклюзив на трансляцію Олімпійських ігор у Пекіні через відсутність можливості поширення в технології HD. «Ця ситуація зробить неможливий для більшості поляків перегляд прямої трансляції спортивних подій, – сказав Яцек Сильський, голова PIRC – ми намагатимемося зробити так, щоб це не повторилося у випадку з ЄВРО 2012».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY