Польське телебачення: більше рекламних спотів взимку

17 Лютого 2006
4608
17 Лютого 2006
12:24

Польське телебачення: більше рекламних спотів взимку

4608
Не зважаючи на підвищення цін на рекламу в Польщі після 1 січня, телевізійні станції у транслювали більше, порівняно з минулим роком, рекламних спотів та заставок (billboard), що дозволило збільшити надходження від реклами.
Польське телебачення: більше рекламних спотів взимку

Рішення про підвищення цін є, між іншим, результатом величезної зацікавленості рекламодавців рекламою на телебаченні минулої осені, коли  мали місце проблеми з виконанням телевізійними станціями взятих зобов’язань.

Для вирішення цієї проблеми,  польські телевізійні станції почали відступати від продажу пакетних спотів, замінюючи їх  системою розцінок.  Одночасно оголосили про збільшення розцінок по місяцях. Січень і лютий  - місяці, які користуються найменшою зацікавленістю рекламодавців – стали помітно дешевшими від найбільш популярних місяців. Згідно з даними AGB Nielsen Media Research TVP 1 (примітка перекладача: 1-й канал польського телебачення)  у січні цього року  транслював  4890 рекламних спотів і  заставок,  тоді як рік тому ця кількість становила 3971. Зріст зафіксував також і  TVP 2,  який мав у першому місяці цього року  4217 реклам, a рік тому  3033. Кількість реклам у Polsat (9972) i TVN (9261)  також незначно зросла (відповідно  на 177 та 92).

Всі станції зафіксували порівняно з минулим роком зростання надходжень від реклами  (TVP 1 з 55,9 дo 59,9 млн. злотих; TVP 2 з 35,5 дo 40,3 млн. злотих; Polsat з 77 дo 79,2 млн. злотих, TVN з 70 дo 82,9 млн. злотих) – варто згадати, що у січні всі телевізійні станції на кілька днів припинили надавання реклами у зв’язку з  національною жалобою (примітка перекладача: завалився дах на виставковому павільйоні у м.Катовіце, де проходила  міжнародна виставка голубів, що спричинило значні людські жертви).

Президент OMD Poland  Якуб Бєжиньскі  пояснює причини росту надходжень від  реклами загальним розвитком рекламного ринку у Польщі та більш еластичною ціновою політикою телевізійних станцій.

- Беручи до уваги різницю у цінах, багато клієнтів  прискорило проведення своїх рекламних компаній і замість березня розпочали їх у січні.  Досягають вони цим подвійної користі.  По-перше, менше платять, по-друге, їх рекламні компанії  більш помітні, бо не губляться серед  значної кількості спотів конкурентів  – пояснює керівник рекламного бюро TVP SA  Збігнев Бадзяк.

http://wiadomosci.onet.pl/1261420,327,1,0,120,686,item.html

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4608
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду