Полтавська міліція звинуватила «1+1» в упередженості щодо подій у Кременчуці

17 Квітня 2008
17475
17 Квітня 2008
18:08

Полтавська міліція звинуватила «1+1» в упередженості щодо подій у Кременчуці

17475
Полтавська міліція звинуватила «1+1» в упередженості щодо подій у Кременчуці
Керівництво міліції Полтавщини спростовує інформацію, яка прозвучала вчора на телеканалі «1+1» і вважає, що телевізійники упереджено підійшли до висвітлення подій у Кременчуці. Про це повідомляє Обком. Правоохоронці образилися на кореспондентів «1+1» через сюжет, у якому розповідалося про реакції міліціонерів на дії директора одного із Кременчуцьких підприємств, що 5 квітня на автомобілі «Порше» наїхав на трьох пішоходів.
 
Ця подія викликала великий резонанс і навіть акцію протесту в Кременчуці, на якій міліцію обвинувачували в затягуванні слідства з метою вигородити «крутого» винуватця ДТП.
 
Але в обласній міліції цей сюжет оцінили як необ'єктивний і відкинули обвинувачення у свою адресу, про що сьогодні офіційно заявив начальник відділу зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Полтавській області підполковник Юрій Сулаев. Він так само заявив, що телевізійники, готуючи сюжет, не зверталися за коментарем до керівництва обласної міліції, що й стало причиною однобокої подачі інформації.
 
Ю. Сулаев поточнив, що 15 квітня в присутності адвоката винуватцеві ДТП, що усе ще перебуває в лікарні, було висунуто звинувачення. Після лікування, за рішенням суду, його переведуть у СІЗО. А поки його охороняють працівники кременчуцької міліції. Таким чином, затверджують у міліції Полтавщини, у журналістів не було підстав стверджувати, що міліція затягує розслідування справи.
 
Наводимо текст сюжету ТСН («1+1»)
 
СТУДІЯ: Віталій ГАЙДУКЕВИЧ. Пішоходи, котрих збила машина, самі винні у своїй смерті, – це попередня заява правоохоронців.
 
СТУДІЯ: Ілона ДОВГАНЬ. Нагадаю, 5 квітня у Кременчуці на Полтавщині авто «Порш Каєн» на шаленій швидкості вбив трьох людей. Пішоходів просто розірвало на шматки. Водія взяли під варту тільки на третю добу в лікарні, де він зараз і перебуває.
 
СТУДІЯ: Віталій ГАЙДУКЕВИЧ. За кермом автомобіля був син впливового бізнесмена. Хто був пасажир і що з ним, досі не відомо. Міліція мовчить. А родичі загиблих не вірять, що вбивця буде покараний.
 
РЕПОРТАЖ: Автор: Світлана ТАРАКАНОВА Водія й пасажира «Порше Каєн» після
аварії доправили у відділок міліції. Але не затримали, бо ті не мали паспортів. Водійських прав кременчуцьким міліціонерам виявилося замало. Тож водія відправили в лікарню.
 
СИНХРОН: Оксана КОРНАКОВА, заст. головного лікаря Першої кременчуцької міської лікарні: «Він був доставлений бригадою швидкої медичної допомоги. Діагноз встановлений: інородне тіло правого ока, закритий перелом спинки носа».
 
РЕПОРТАЖ: Аналіз крові на алкоголь та наркотичні речовини медики в день аварії не взяли: пацієнт відмовився. Попередній обов`язковий огляд нарколога також не провели. Не порушили і кримінальну справу, навіть за фактом загибелі людей. Аналіз крові зробили тільки наступного дня, після консиліуму, на який викликали медиків з обласної лікарні. Аналіз навіть через добу показав невеликий відсоток алкоголю у крові. Лише після цього водія взяли під варту й розмістили, за бажанням родичів, в окремій палаті. Яким буде наступний запобіжний захід, стане відомо за п`ять днів. Саме тоді закінчиться подовжений термін утримання водія під вартою.
 
СИНХРОН: Геннадій СТРЮГІН, в.о. завідувача нейрохірургічного відділення Кременчуцької лікарні: «Стан його стабільний, проведено ряд консиліумів, на яких підтверджено діагноз. Приїжджали фахівці із обласної клінічної лікарні. Так що стан хворого стабільний, лікування у повному обсязі».
 
РЕПОРТАЖ: Син впливового бізнесмена Максима Нефедовича керував «Порше» за дорученням. Авто зареєстроване в Кременчуці на ім`я батька. Такий автомобіль тут не просто рідкість – він єдиний. Тієї ночі син приїхав машиною розважитись у місцевому елітному клубі. Звідти з другом мчали проспектом Перемоги. Його городяни так і називають: забавка для дітей багатіїв, для яких це своєрідний гоночний маршрут. Розігнані до шаленої швидкості, на горі проспекту підлітають у повітря, дарма, що там можуть опинитися люди.
 
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «Підрозділи працювали 4 години, щоб убрати частини людей».
 
СИНХРОН: Ольга БАРИНОВА, мати загиблого: «Самое страшное то, что мы не знаем сейчас, будут ли наказаны эти люди, понимаете? Вряд ли».
 
РЕПОРТАЖ: У Кременчуці це вже третій за рік випадок, коли водії на смерть збивають пішоходів. Торік, за кілька метрів від місця цього ДТП, під колесами загинула родина. Водія так і не покарали, навіть водійські права не забрали. Він досі працює таксистом.
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17475
Теги:
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Peresmeshnik
5872 дн. тому
второй Калиновский, блин... стрелять таких надо
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду