НСЖУ складає список ворогів преси і хоче створити Громадський трибунал свободи слова

17 Квітня 2008
18933
17 Квітня 2008
17:28

НСЖУ складає список ворогів преси і хоче створити Громадський трибунал свободи слова

18933
НСЖУ складає список ворогів преси і хоче створити Громадський трибунал свободи слова
Щороку до 3 травня – Всесвітнього дня свободи преси – Національна спілка журналістів Україні складатиме список тих, кого вважає «душителями свободи слова» в Україні. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.
 
За рішенням пленуму правління НСЖУ, список оприлюднюватиметься не лише у ЗМІ України, але й у європейських структурах, які, на думку спілки, можуть змінити своє ставлення до його фігурантів.
 
Як заявив голова спілки Ігор Любченко, «сьогодні в Україні склалася вкрай гостра ситуація з пресою, особливо місцевою. Політичні сили, які вибороли більшість у радах, брутально тиснуть на ЗМІ, незаконно перетворюють їх у комунальні підприємства, викидають з числа співзасновників видань трудові колективи, всупереч українському законодавству примушують редакторів укладати контракти. Почастішали судові тиски на редакції і журналістів». НСЖУ також опрацьовує питання про створення Громадського трибуналу свободи слова, де розглядатимуться скарги редакцій і окремих журналістів на протиправні дії чи бездіяльність чиновників.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18933
Читайте також
05.06.2012 12:13
Національна спілка журналістів України
23 466
29.04.2011 08:16
Ігор Лубченко, для «Детектор медіа»
29 627
20.05.2008 09:09
Сергей Цыгипа
, для «Детектор медіа»
13 784
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду