detector.media
17.04.2008 17:28
НСЖУ складає список ворогів преси і хоче створити Громадський трибунал свободи слова
Щороку до 3 травня – Всесвітнього дня свободи преси – Національна спілка журналістів Україні складатиме список тих, кого вважає «душителями свободи слова» в Україні. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.
 
За рішенням пленуму правління НСЖУ, список оприлюднюватиметься не лише у ЗМІ України, але й у європейських структурах, які, на думку спілки, можуть змінити своє ставлення до його фігурантів.
 
Як заявив голова спілки Ігор Любченко, «сьогодні в Україні склалася вкрай гостра ситуація з пресою, особливо місцевою. Політичні сили, які вибороли більшість у радах, брутально тиснуть на ЗМІ, незаконно перетворюють їх у комунальні підприємства, викидають з числа співзасновників видань трудові колективи, всупереч українському законодавству примушують редакторів укладати контракти. Почастішали судові тиски на редакції і журналістів». НСЖУ також опрацьовує питання про створення Громадського трибуналу свободи слова, де розглядатимуться скарги редакцій і окремих журналістів на протиправні дії чи бездіяльність чиновників.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY