Комітет з питань свободи слова не схвалив пропозиції щодо змін до Закону «Про рекламу»

16 Квітня 2008
11663
16 Квітня 2008
19:07

Комітет з питань свободи слова не схвалив пропозиції щодо змін до Закону «Про рекламу»

11663
Комітет з питань свободи слова не схвалив пропозиції щодо змін до Закону «Про рекламу»
Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації рекомендував ВР відхилити законопроект № 2161 «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо розміщення зовнішньої реклами вздовж вулиць і автомобільних доріг), внесений народним депутатом Андрієм Шкілем (БЮТ).
 
Головне науково-експертне управління Верховної Ради вважає це питання вже частково врегульованим, і рекомендує, вирішуючи питання щодо забезпечення безпеки руху, враховувати досвід європейських країн, де реклама або взагалі не встановлюється вздовж автошляхів і вулиць, або розміщується на певній відстані від них.
 
Комітет також відхилив законопроект , № 2049 «Про внесення змін до ЗУ «Про рекламу» (щодо запобігання реклами проституції), внесений народними депутатами Володимиром Бондаренком (БЮТ), Іваном Вернидубовим (Партія регіонів), Володимиром Стретовичем  («НУ-НС») і Віктором Уколовим (БЮТ). Члени комітету врахували висновок головного науково-експертного управління Верховної Ради, яке рекомендує направити цей законопроект на доопрацювання. Відповідно до висновку, проект «потребує вдосконалення термінологічного апарату», а також пропонує приписи, які неможливо втілити на практиці – зокрема, з огляду на відсутність державних органів, уповноважених контролювати Інтернет, неможливо посилити контроль за рекламою, розміщеною в мережі Інтернет.
 
 «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11663
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду