У Латвії журналістам запропонували відмовитися від російської мови

9 Квітня 2008
14754
9 Квітня 2008
16:47

У Латвії журналістам запропонували відмовитися від російської мови

14754
У Латвії журналістам запропонували відмовитися від російської мови

Центр державної мови Латвії запропонував всім журналістам країни перейти на латиську, а тим, у кого беруть інтерв'ю, ігнорувати питання російською мовою. Про це повідомляє «Lenta.ru » з посиланням на NovoNews.

 

Представник центру Атіс Скалбергс, якого цитує Mixnews, заявив, що багато журналістів, які звертаються до цієї установи з питаннями російською мовою, таким чином «намагаються нав'язати свою думку». За його словами, якщо вони дістають відмову, то, як правило, переходять на латиську і вільно говорять нею.

 

Скалбергс також зазначив, що латиська - це не тільки державна мова, але й одна з офіційних мов ЄС. Цей статус, за словами представника центру, дає мові «вищу політичну і економічну цінність».

 

З аналогічною ініціативою раніше виступили декілька депутатів латвійського Сейму: Карліс Шадурскіс, Сандра Калнієте та Іна Друвієте. Вони заявили, що відтепер спілкуватимуться з пресою тільки державною мовою.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14754
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей
5875 дн. тому
Хм. Почему это я не слышу призывов игнорировать вопросы на русском в Украине? Ах, да, мы же еще не в ЕС. Как только войдем (а это, любой дурак знает, вот-вот произойдет), сразу же украинский вознесется до тех же заоблачных высот официального ЕС-овского языка, что и латышский. Эх, разгуляемся!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду