До річниці Голодомору 29 листопада в Києві - показ стрічок «Жнива розпачу» та «Великий злам»

28 Листопада 2006
4325
28 Листопада 2006
14:41

До річниці Голодомору 29 листопада в Києві - показ стрічок «Жнива розпачу» та «Великий злам»

4325
До річниці Голодомору 29 листопада в Києві - показ стрічок «Жнива розпачу» та «Великий злам»

29 листопада, вшановуючи пам 'ять жертв голодоморів та політичних репресій, ВГО «Громадянська кампанія ПОРА» представляє показ двох стрічок:
" Жнива розпачу" і "Великий злам"

"Жнива розпачу "  - історично-документальний фільм про голод 1932 — 1933 років.

Створений двадцять років тому Святославом Новицьким і Юрієм Луговим за сприяння Комітету дослідження українського голодомору в Торонто та фінансової підтримки Національного кінематографічного управління, документальний фільм демонстрували на канадському телебаченні. Фільм не є екранізацією славетної книги Роберта Конквеста "Жнива скорботи" (Harvest of Sorrow).
Як повідомляється, фільм "Жнива розпачу" (Harvest of Despair) був премійований багатьма нагородами на міжнародних фестивалях. 
 
«Великий злам» (1993, Укр, НКУ, д/ф, 15 хв. )


Фільм розповідає про подій на Україні у 1928-1933 роках, коли, вважаючи селянство головною перешкодою соціальним перетворенням, Політбюро Компартії на чолі із Сталіним, а на Україні на чолі з Косіором, почали тотальну колективізацію, про те, як плани Компартії втілювали у життя вірні помічники двадцятип'ятитисячники. Наслідок такої політики – протест селян, потім – розкуркулення, а згодом – боротьба з викривленнями в роботі пересічних виконавців партії. Фільм розповідає також про те, що колективізація призвела до зламу традиційного  ставлення українського селянина до землі. Земля вже не була власною, і , як наслідок, врожаї 1931-1932 років були нижчими. Та план поставок з допомогою військ та підрозділів ОДПУ був виконаний, після чого на Україні почався Голодомор, що не завадило Союзу експортувати зерно у капіталістичні країни та відмовитися від гуманітарної допомоги голодним.
Голодомор забрав понад сім мільйонів життів. Так закінчилася перша п'ятирічка на Україні.
 
Покази, організовані ВГО "ГК ПОРА", відбуваються щосереди, о 19-00, за адресою вул. Фролівська, 9-11 (вхід з боку Андріївського узвозу).

Вхід вільний.

Довідки:
Ольга Веснянка  8 050 334 66 04

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4325
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду